Diari Més

Infraestructures

Construeixen un mur de seguretat entre la via 4 i la 6 de l'estació de trens de Tarragona

L’objectiu és que l’ampliació de l’andana número 2 no afecti el funcionament de la via 6

Imatge de l'estat actual de les obres de millora de l'estació de trens de Tarragona.

Construeixen un mur de seguretat entre la via 4 i la 6 de l'estació de trens de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de millora de l’estació de trens de Tarragona segueixen el seu curs. Els operaris d’Adif han començat, aquesta setmana, els treballs necessaris per aïllar la via número 6 de les obres i així garantir la seva seguretat i funcionament. El motiu és que, gràcies a l’eliminació de la via número 4, –on estacionen els trens que van direcció a l’estació de Barcelona–, s’està portant a terme l’ampliació de l’andana segona. Aquests treballs consten de la instal·lació d’un mur de contenció entre la via 4 i 6, per impedir que la número 6 es vegi afectada per les obres. Això s’està fent després d’haver tret la via, les travesses i el balast –un tipus de grava de gran mida, ubicat sota de les vies–. La intenció d’aquests treballs previs de seguretat és no entorpir el trànsit ferroviari de la resta de vies.

La retirada dels rails i de les travesses de la via número 4 servirà per ampliar quatre metres més l’andana 2 de l’estació, i així facilitar el pas dels viatgers. Un cop estigui construïda, els usuaris disposaran de més del doble de l’espai, ja que l’actual andana mesura poc més de tres metres.Des d’Adif es reconeix que les primeres operacions donen la sensació de lentitud, però asseguren que d’aquí a unes setmanes es veurà com tot avança més ràpidament. Segons Adif, les obres d’infraestructures són més complexes del que a priori semblen, per això s’han de portar a terme a consciència.

Després de l’ampliació de l’andana número 2, el següent pas serà la instal·lació d’un ascensor a cada banda del primer tram de les vies i una ampliació de 68 centímetres en l’alçada de les andanes, la qual cosa anivellarà el terra amb les escales o rampes dels combois. A més, s’incorporarà una escala mecànica que facilitarà el transport d’equipatges.

Queixes i més queixes

Últimament, l’empresa estatal Adif és objecte de queixes procedents de diferents fronts. Ara és el moment dels veïns de la zona del barri del Port, que es queixen del soroll que fan les màquines que treballen durant la nit a l’estació de trens. Des d’Adif informen que, ja han penjat cartells pel barri, justificant les operacions sorolloses i explicant que hi ha treballs que són imprescindibles portar-los a terme durant la nit. Està previst que, durant aquesta setmana, es repeteixin els episodis nocturns. Tot i així, l’empresa estatal Adif assegura no haver rebut cap queixa, de manera oficial, a través del seu canal de comunicació.

tracking