Diari Més

Investigació

L'extracte de pinyol de raïm produeix sacietat

Els investigadors han comprovat que en un període de vuit dies amb aquest extracte les rates disminueixen en un 20% la ingesta

L'extracte del pinyol del raïm segrega una hormona que transmet al cervell la sensació de gana.

Els investigadors de la URV defensen les combinacions de components alimentaris per reduir la ganaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un treball dut a terme per investigadors del grup de recerca MoBioFood de la UniversitatRovira iVirgili (URV) demostra, per primera vegada,que l’extracte de pinyol de raïm administrat de manera continuada provoca sacietat perquè actua sobre la grelina, un dels senyals que fa que tinguem gana en dejú.

De forma aguda, és a dir, just després d’administrar aquest extracte a rates, els investigadors han vist que provoca un increment de la secreció de grelina acilada. En estudis amb cultius de cèl·lules s’ha observat que la produccióde lagrelina aciladaté llocquans'interactua amb receptors de gust amarg.Aquesta molècula és força característica dels extractes de pinyol de raïm.

Durant un període de tractament de vuit dies amb aquest extracte, s'haprovocat la disminució d’un 20% d’ingesta en les rates. Els investigadors hanobservat que l'extracteinhibeix la capacitat que tenenal’estómac i el duodè de sintetitzar i secretar la grelina acilada. Aquest efecte és el que té més correlació amb la sensació de sacietat de l’extracte de pinyol de raïm; és a dir, es genera menys molècula inductora de gana.

Per tant, amb aquest treball s’evidencien noves propietats de l’extracte de pinyol de raïm.En aquests moments es busquen fonts de finançament per continuar l’estudi en persones.

Una investigadora del grup de recerca MoBioFood de la URV al laboratori.

L'extracte de pinyol de raïm produeix sacietatURV

tracking