Diari Més

Política

Ballesteros contraposa la crisi del PSOE amb el procés de primàries «modèlic» del PSC

L’alcalde manté el suport a Iceta i li demana que acordi amb Parlon «una candidatura conjunta o complementària»

Primer pla de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, amb gest pensatiu abans de l'inici de la roda de premsa sobre els Jocs Mediterranis. Imatge de l'1 de juny del 2016

Josep Fèlix Ballesteros, govern espanyol, Jocs Mediterranis, pressupost, COE, Tarragona 2017, recursosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), ha contraposat aquest dijous la «preocupant»crisi interna que viu el PSOE amb el procés de primàries«modèlic» i «exemplar» que impulsa el PSC. Ballesteros ha reivindicat que els socialistes catalans han apostat per aquest procés intern «al qual s’ha presentat diversa gent i s’està fent amb tranquil·litat, cordialitat i sense estridències». El batlle tarragoní ha insistit que ell forma part de l’actual executiva de Miquel Iceta i li ha refermat el seu suport: «és evident que no el trairé, com tampoc no vaig trair a Pere Navarro, ja que sóc una persona de fidelitats i de complir la meva paraula costi el que costi». Tot i això, Ballesteros ha exposat que el seu desig i el de molts altres alcaldes socialistes seria que els dos candidats a primer secretari, Miquel Iceta i Núria Parlon, arribessin a un acord per presentar una candidatura conjunta o complementària per liderar el partit.

Josep Fèlix Ballesteros s’ha mostrat també«molt preocupat»per la situació que viuen els socialistes espanyols. Segons Ballesteros, l’actual context polític a l’Estat i a Catalunya requereix d’un PSOE«amb força, amb veu i amb unitat», que no discrepi i no doni«espectacles lamentables com els del dia d’ahir».

L’alcalde de Tarragona ha evitat posicionar-se sobre el futur dels socialistes espanyols adduint que el PSOE i el PSC «són partits diferents, però amb un conveni d’acord fraternal». Tot i això, ha insistit que cal que el PSOE sigui capaç de parlar de la reforma de la Constitució i de l’impuls d’un model d’Estat federal.

«Si ens emmirallem i ens mirem només els melics dels nostres problemes i dinàmiques internes no ho podem fer i la gent no ens esperarà», ha reflexionat. A més, Josep Fèlix Ballesteros ha constatat que la militància està«desorientada»i «enfadada»per l’actual situació. «És un partit que té prop de 140 anys i no es pot jugar alegrement amb ell», ha sentenciat.

tracking