Diari Més

Història

La 2 emet el documental coprotagonitzat per Eudald Carbonell «En busca del futuro perdido»

La peça és un viatge al passat que recorre quatre continents a la cerca de les claus del futur de la humanitat

Imatge d'arxiu d'Eudald Carbonell amb Cinta Bellmunt a l'IPHES.

La 2 emet «En busca del futuro perdido», documental coprotagonitzat per Eudald CarbonellMarta Olivé

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 2 de TVE emetrà, aquest divendres a la nit, el documental coprotagonitzat per l'arqueòleg Eudald Carbonell «En busca del futuro perdido». Produït per Turkana Films, idirigit per Alfons Par i Luis Quevedo, l'espai de la 2 «Somos documental» emetrà la peça, que és un viatge al passat que recorre quatre continents a la cerca de les claus del futur de la humanitat,a les 21 hores.

Prèviament, dijous 29, a les 20.30 hores, el documental es projectarà a Cineteca, a la zona Matadero de Madrid. El treball ha comptat amb l’assessorament científic de l’IPHES, i és el segon documental que Eudald Carbonell protagonitza juntament amb el periodista Luis Quevedo per TVE. En aquesta ocasió s'hi afegit també una jove de 18 anys, Carlota, que els acompanya en l’aventura.L’anterior entrega titulada«En busca del primer europeo» ha rebut nombrosos premis internacionals.

«En busca del futuro perdido»pren com a punt de partida la Carlota, que com molts joves d’avui dia no sap què fer amb el seu futur. Mentre s’ho rumia accepta la invitació del seu oncle (Luis Quevedo) d’unir-se a ell i a Eudald Carbonell per realitzar un viatge al passat amb la idea de trobar respostes al futur de l’Homo sapiens. Aquest recorregut comença a l’Àfrica per anar desprès a Lapònia i segueix pel Fèrtil Creixent turc per arribar finalment a la Península del Yucatán.La selecció natural i la cultural, el pas de les societats caçadores i recol·lectores a les primeres poblacions agrícoles, ramaderes i sedentàries; el naixement dels imperis amb tota l’estructura jeràrquica que comporten i una civilització en crisi i en ple canvi climàtic són algunes de les qüestions que es tracten.

tracking