Diari Més

L'ajuntament ja busca oficialment nou gerent del Patronat de Turisme

De moment, l’actual gerent, Carles Sans,  no ha rebut cap comunicat oficial del seu cessament

L'anunci publicat a la pàgina web de l'Ajuntament.

L'ajuntament ja busca oficialment nou gerent del Patronat de TurismeDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Patronat de Turisme de Tarragona busca ja nou gerent per l’organisme, a través d’un anunci penjat aquest dimarts a les tres de la tarda, a la web de l’Ajuntament. Això es produeix després que el govern municipal vulgui cessar a l’actual gerent del Patronat, Carles Sans, «per possibles irregularitats en la gestió de l’organisme». Aquesta decisió s’hauria pres dimarts, durant la reunió que van mantenir el regidor de Presidència, Alejandro Fernández, i representants del sector turístic de la ciutat. El govern municipal assegura que existeix un informe de l’interventor municipal en què es posa en relleu presumptes irregularitats administratives, com la contractació de serveis de xarxes socials o de gestió comercial sense convocar concurs públic.

Sigui com sigui, l’encara gerent del Patronat de Turisme, Carles Sans, no té cap informació oficial del seu cessament ni de l’anunci fet públic aquest dimarts per ocupar el seu lloc. Fonts del govern municipal han informat a Diari Més que, fins que no hi hagi un nou gerent, no se cessarà l’actual. Segons expliquen, és la manera habitual de funcionar.

Cal recordar que el gerent actual del Patronat de Turisme va ser designat, com a càrrec de confiança, per Esquerra republicana de Catalunya, l’any 2009, sota les ordres de Sergi de los Ríos. Sans també va treballar amb Patrícia Anton (PSC) i Begoña Floria (PSC). Des de fa set mesos, ho fa sota la direcció de la regidora Imma Rodríguez, del Partit Popular, que ara vol prescindir dels seus serveis amb la justificació de possibles irregularitats en la gestió del Patronat.L’anunci publicat dimarts, en què es feia públic que l’Ajuntament ja busca substitut per l’actual gerent del Patronat, arriba sense haver informat de la destitució de Sans. En l’anunci es demana, a les persones interessades a la plaça, presentar el currículum en el termini de 10 dies, la qual cosa mostra la rapidesa que té l’Ajuntament en fer el canvi en la gerència. Tot i així, representants del sector asseguren que el PP té pensat nomenar a Angel Arenas, molt vinculat a la Marca Ciutat.

Per altra banda, el govern municipal va assegurar aquest dimarts, a través d’un comunicat, que «el model turístic de la ciutat mantindrà la seva continuïtat, malgrat el relleu en la direcció del Patronat Turisme, que no té res a veure amb les línies estratègiques marcades i dutes a terme».

Possibles irregularitats

El govern local justifica amb un informe de l’interventor municipal el canvi en la gerència del Patronat. Tal com va avançar aquest mitjà, l’anàlisi que va portar a terme el funcionari detecta irregularitats en algunes contractacions realitzades per part de l’organisme. Segons expliquen fonts municipals, l’actual gerent, Carles Sans, hauria aprovat contractacions relatives a la gestió de les xarxes socials i de comercialització del Tarragona Convention Bureau, sense realitzar un concurs públic, sinó a través de contractacions menors que s’haurien anat renovant any rere any. A més, el govern també explica que s’haurien fet factures sense consignació econòmica.

Per la seva banda, l’alcalde Ballesteros va posaraquest dimartsde manifest el seu suport als responsables de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament, i va assegurar que seran ells els que donaran explicacions als portaveus municipals i al sector turístic de la ciutat, que es mostren contraris a aquesta decisió. Ballesteros també va destacar «la incoherència de l’oposició, que fan cas a un informe de l’interventor de l’Estat –referint-se al recentment filtrat informe del cas Inipro–, i en canvi no tenen cap tipus de respecte a l’interventor municipal. Haurien de ser més prudents». També va afegir que «no estic aquí per jutjar a ningú» i va confessar que l’actual gerent del Patronat de Turisme, Carles Sans, «em cau bé i em sembla una gran persona. Jo confio en tots els meus treballadors fins que es demostri el contrari».

La veu de l’oposició

La gran majoria dels portaveus de la resta de grups municipals del consistori es mostren contraris a aquesta decisió, ja que asseguren que la feina feta per Carles Sans durant tot aquest temps ha estat impecable i molt positiva pel turisme de la ciutat. Pau Ricomà, portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, formació que va nomenar Sans com a càrrec de confiança l’any 2009, va assegurar a aquest diari que «el Partit Popular està anteposant la seva ideologia als interessos del sector i de la ciutat». També va afegir que «aquests interessos clarament partidistes xoquen amb la reacció del sector hoteler, que deixa molt clar quina és la valoració de la feina feta per Carles Sans». Per la seva banda, el portaveu de CiU, Albert Abelló, es va mostrar a l’expectativa i «abans de parlar preferim saber la gravetat de les irregularitats, tot i que pensem que aquest canvi respon a la necessitat del PP a col·locar les seves peces». La CUP també va enviar un comunicat, demanant que abans de prendre una decisió com aquesta es parli amb tot el consistori.

Són molts els col·lectius que han mostrat el seu suport a l’encara gerent del Patronat. Tal com va avançar aquest diari, el sector hoteler ha amenaçat a l’Ajuntament amb abandonar l’organisme si finalment se cessa a Sans. Per altra banda, dimarts, els grups de reconstrucció històrica de la ciutat van enviar un comunicat, destacant «la vàlua personal i professional de Sans».

tracking