Diari Més

El consistori investiga irregularitats en la gestió del Patronat de Turisme

El sector turístic de Tarragona mostra el seu suport a l’actual gerent i amenaça amb abandonar l’organisme si el destitueixen

Imatge d'arxiu de Carles Sans amb

El consistori investiga irregularitats en la gestió del Patronat de TurismeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona estaria investigant possibles irregularitats en la gestió del Patronat de Turisme en els últims temps. Així ho han confirmat fonts del govern municipal, després que es fes públic el rumor que hi hauria un canvi en la gerència del Patronat. El sector turístic i hoteler de la ciutat no ha tardat a reaccionar i mostrar el seu suport a l’actual gerent, Carles Sans. Des de la junta del Patronat fins a l’associació d’hotelers, passant per la Cambra de Comerç i les associacions de restaurants, amenacen amb deixar l’organisme, en el cas que el govern porti a terme el canvi de gerència.

Segons ha pogut saber el Diari Més, el govern encara no ha pres cap decisió ferma, ja que abans hauria de passar per un plenari, però «en el cas que hi hagi un canvi en el Patronat de Turisme, no tindrà res a veure amb els interessos polítics, sinó més aviat per possibles irregularitats en la gestió de l’organisme i amb la pèrdua de confiança cap a l’actual gerent», expliquen fonts municipals. Tot i així, els hotelers i restauradors asseguren que aquest canvi es deuria a l’entrada del Partit Popular al govern municipal.

Des del sector turístic es reconeix que encara no tenen una confirmació del canvi, «tot i que els rumors tenen força, perquè ens consta que ja s’ha informat de la decisió a l’actual gerent», expliquen des de la junta del Patronat. Aquesta possibilitat està creant malestar entre tots els representants del sector turístic de Tarragona.

Algunes de les irregularitats del Patronat tindrien a veure amb la contractació del servei de gestió de les xarxes socials a través de contractes menors. A més, fonts municipals asseguren que s’han trobat moltes factures sense consignació pressupostària. Segons algunes fonts del Diari Més, les irregularitats de les quals parla el consistori es refereixen a moviments econòmics complexes, «però que no contemplen cap tipus d’alteració de la llei», expliquen alguns membres de la junta del Patronat. Aquest seria el cas de l’activitat celebrada aquest estiu a l’Amfiteatre, en què van participar gladiadors.

Quan es va planificar aquesta activitat, el Patronat tenia previst recaptar diners de les entrades. La intenció era pagar totes les despeses de l’activitat amb els ingressos de les entrades. «Finalment, amb aquests beneficis es van poder pagar les factures i encara en van sobrar. Per tant la gestió va ser excel·lent», expliquen des del Patronat. A més, s’ha informat, amb la intenció de defensar a l’encara gerent, que totes les decisions que s’han pres fins al moment, han comptat amb el consentiment i el suport de tota la junta del Patronat de Turisme. «Posem la mà al foc per en Carles Sans, no tenim cap dubte que s’està fent una bona gestió», comenten representants del sector turístic de la ciutat. Alguns dels noms que més sonen com a successor de Carles Sans és Angel Arenas, molt lligat a la Marca Tarragona.

L’associació d’hotelers es mostra indignada, sobretot, amb la manera com s’estan fent les coses. «El govern hauria d’haver convocat una junta extraordinària del Patronat per tal d’exposar els problemes, i no anar per darrere», expliquen des de la junta. El sector turístic, que assegura que, si finalment es fa el canvi en la gerència, no donarà suport a cap activitat de l’Ajuntament, ha explicat que les altres formacions polítiques del consistori també es mostren contràries a la possible decisió. Des del sector turístic asseguren que està previst que les quatre colles castelleres de la ciutat facin un comunicat conjunt mostrant també el suport a l’actual gerent, després que Sans impulsés el Tarragona, ciutat de castells.

tracking