Diari Més

Continuen els robatoris de mòbils durant un concert celebrat dissabte

Els Mossos d’Esquadra creuen que es tractaria del mateix grup de joves responsables dels furts que hi va haver durant l’Empalmada

Jóvenes con los Mossos en una imagen de archivo.

Jóvenes con los Mossos en una imagen de archivo.Joan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La història dels robatoris de mòbils per part d’un grup organitzat d’adolescents a Tarragona continua. Després de l’episodi de l’Empalmada, el passat dissabte a la nit, mentre uns joves feien cua per entrar a un concert, els lladres van aprofitar per robar alguns mòbils. Quan va començar el concert, alguns dels assistents es van adonar que ja no tenien el mòbil. De moment, es desconeix el nombre de denúncies que es van recollir aquella nit, però fonts dels Mossos d’Esquadra asseguren que, en més d’una ocasió, van rebre trucades que informaven del succés. Els agents van interceptar insitu dos nois com a presumptes autors dels robatoris i també van aconseguir recuperar algun mòbil.

Dos dies abans d’aquest concert, durant l’Empalmada, aquests fets es van repetir i els agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra van recollir fins a una dotzena de denúncies. Tal com aquestdillunsexplicava el Diari Més, una colla d’amigues va patir furts de mòbils, després que un grup de joves marroquins s’acostessin a ballar.

Però no va ser fins al diumenge a la tarda, quan els Mossos d’Esquadra van enxampar infraganti a un dels tres grups que es dediquen als robatoris de mòbils. Els joves identificats van ser retinguts després de robar un telèfon a un jove que caminava per la zona. Segons fonts properes al cas, es tractaria d’un grup d’adolescents d’entre 14 i 25 anys, i el seu modus operandi consisteix a identificar bolsos i bandoleres, obrir-les, posar la mà i agafar el mòbil. Gairebé sempre actuen en actes multitudinaris.Segons fonts policials, la xarxa organitzada comptaria amb tres grups i els membres més grans serien els més perillosos, ja que utilitzen la violència per sostraure el mòbil.

Un delicte habitual

Segons ha pogut saber el Diari Més, aquests tipus de robatoris són molt freqüents actualment arreu de l’Estat espanyol. Segons experiències d’altres ciutats, la tècnica que utilitzen els lladres consisteix en acostar-se a les víctimes i abraçar-les amb qualsevol excusa. Segons un diari digital del País Basc, les estadístiques reflecteixen que la sustracció de mòbils és el delicte més repetit durat les festes majors de les ciutats.

Alguns dels joves entrant al cotxe dels Mossos d'Esquadra.

Enxampen uns joves que haurien robat mòbils durant l'EmpalmadaJoan Antoni Torreblanca

Els joves havien amagat mòbils robats entre les pedres.

Enxampen uns joves que haurien robat mòbils durant l'EmpalmadaJoan Antoni Torreblanca

tracking