Diari Més

Onada de robatoris de telèfons mòbils durant la nit de l'Empalmada

Els assistents a la festa nocturna van denunciar fins a una quinzena de furts perpetrats per grups, un dels quals –format per menors– va ser enxampat aquest diumenge ‘in fraganti’

Alguns dels joves entrant al cotxe dels Mossos d'Esquadra.

Enxampen uns joves que haurien robat mòbils durant l'EmpalmadaJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van enxampar,aquest diumenge a la tarda, un grup d’adolescents –entre 14 i 18 anys– que podrien ser els responsables de l’onada de robatoris de mòbils que es va viure al Camp de Mart durant la nit de l’Empalmada –22 de setembre–.Els joves identificats formarien part d’un dels tres grups que van actuar la nit del 22 i que té fitxats la policia. Aquest grup, la majoria dels quals són menors, van ser enxampats i retinguts pels Mossos aquest diumengea la tarda, en ple carrer, després d’haver robat un altre telèfon mòbil a un jove.

Segons fonts properes al cas, un grup de joves marroquins d’entre 14 i 25 anys van ser els responsables dels robatoris de mòbils durant la nit de l’Empalmada. La unitat mòbil situada a la porta del camp de Mart va recollir, aquella nit, fins a una quinzena denúncies. De moment, es desconeix si les comissaries, tant dels Mossos com de la Guàrdia Urbana, en van rebre més. El seu modus operandi consisteix a identificar els bolsos i bandoleres, obrir-les, posar la mà i agafar el mòbil. Normalment, actuen en actes multitudinaris.

«Ballaven per distreure»

«Tota la colla d’amigues, que som una dotzena, vam estar prenent una copa a la barra quan un grup de joves es van posar a ballar de forma extranya», explica una de les víctimes dels furts durant la nit de l’Empalmada.El ball va ser només la forma de distreure les joves. «De sobte va passar un grup de cinc joves més corrents i un es va mig llençar a sobre meu, però no vaig notar res. A les tres de la matinada, aproximadament, quan vaig anar a buscar el meu telèfon mòbil ja no era a la bossa», afegeix la noia.

No va ser l’única a la qual van sostraure el dispositiu. Tres de les seves amigues també van trobar a faltar el seu telèfons mòbils. «Segons ens van dir, haurien robat els telèfons a prop de quinze persones, això com a mínim», afegia. Un dels presumptes lladres duia una gorra de beisbol, segons la descripció facilitada per una de les víctimes.Segons ha pogut saber aquest diari, la policia ja tenia fitxats els presumptes lladres, tot i que mai abans els havien detingut. Dels tres grups que tenen controlats els agents policials, n’hi ha un que és el més perillós, ja que tenen antecedents per robatoris amb força i els consta que actuen amb una navalla amb la intenció d’intimidar a les víctimes. Aquests serien els més grans de la xarxa de delinqüents.Durant la nit de l’Empalmada, moltes persones es van dirigir a les barres del concert preguntant si havien trobat els mòbils.

Aquest diumenge, a quarts de set de la tarda, al carrer Francesc Bastos, els Mossos van enxampar in fraganti a una part del grup organitzat, després d’haver-li robat el mòbil a un jove. Després de la trucada de la víctima –un altre jove– els agents van enxampar el grup –la majoria menors– i van acompanyar-los a buscar el mòbil que acabaven de sostraure. L’havien amagat sota un banc. Finalment, i després d’identificar al grup format per cinc adolescents, els Mossos van retenir als joves i els van traslladar fins a la comissaria.

Jóvenes con los Mossos en una imagen de archivo.

Jóvenes con los Mossos en una imagen de archivo.Joan Antoni Torreblanca

Els joves havien amagat mòbils robats entre les pedres.

Enxampen uns joves que haurien robat mòbils durant l'EmpalmadaJoan Antoni Torreblanca

tracking