Diari Més

Una volta abandonada del Circ Romà es converteix en un abocador il·legal

CDC demana a l’equip de govern que compleixin l’ordenança i vetllin per la preservació de l’espai

Imatge de l'estat actual de la volta del Circ Roma, plena de runa i brossa.

Una volta abandonada del Circ Romà es converteix en un abocador il·legalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les voltes del Circ Romà, situada en un solar privat del carrer Trinquet Vell, es troba plena de deixalles de tot tipus, com runa, llaunes de refrescos, ferros, brossa, etc. Així ho ha denunciat el grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya, que retreu a l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona, «el menyspreu i la manca de respecte a la història i al patrimoni de la ciutat», explica Albert Abelló, portaveu de CDC.

L’espai s’ha convertit en un abocador il·legal en què els veïns aprofiten per tirar-hi objectes que ja no utilitzen. Aquest solar és un terreny abandonat des de fa anys, que acumula una gran quantitat de runa. «És inadmissible que part del patrimoni històric de la nostra ciutat, declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat, es trobi en aquest estat d’absoluta deixadesa», manifesta Abelló, que ha afegit que no entén «l’immobilisme de l’equip de govern davant d’aquesta situació».

El portaveu de CDC ha exigit al govern que faci complir l’ordenança perquè aquest solar «deixi de ser un focus de porqueria» i es recuperi i conservi aquesta part del monument, construït el segle I. «Calen mesures de protecció preventives i efectives», comenta Abelló, que ha recordat que ja fa més d’un any que l’equip de govern va anunciar el Pla Director del Circ de Tarragona.

L’ordenança

Pel que fa a l’Ajuntament, la regidora de Patrimoni, Begoña Floria, ha assegurat que sempre s’ha vetllat per la preservació del patrimoni i que «si és necessari, es farà un requeriment al particular perquè netegi la zona protegida«. I és que els articles 188 i 189 de l’ordenança municipal, explica que l’Ajuntament, en el seu àmbit competencial, vetllarà per la protecció i conservació del patrimoni històric de la ciutat i que també tramitarà els expedients sancionadors per la realització d’intervencions sobre béns culturals d’interès local.

Des de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, s’ha informat a l’Ajuntament de la situació i consideren «inadmissible la desídia que desprèn el monument». La presidenta, Pilar Alió, assegura que «la imatge és molt deplorable i el Circ mereix el mínim respecte i dignitat». També aconsellen que el solar hauria de visualitzar-se des del carrer per evitar arribar a aquests extrems i afavorir la comprensió als turistes i interessats en el monument. Finalment, la Reial Societat Arqueològica Tarraconense comenta que s’hauria de preveure l’expropiació o la compra del petit immoble annex al solar, que actualment està sense activitat.

CDC demana a l’equip de govern que es compleixi l’ordenança i es vetlli per la conservació d’aquests espais. «Hem tornat a topar amb un exemple més de deixadesa, immobilisme i manca d’ambició del govern», comenta Abelló.

Imatge de l'estat actual de la volta del Circ Roma, plena de runa i brossa.

Una volta abandonada del Circ Romà es converteix en un abocador il·legalCedida

tracking