Diari Més

Economia

Tarragona congelarà les taxes municipals per tercer any consecutiu

El consistori vol afavorir l'activitat econòmica i la creació de llocs de feina

El conseller d'Economia i Hisenda, Pau Pérez.

Els impostos i les taxes municipals es congelaran per tercer any consecutiuCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona congelarà els impostos i taxes municipals per tercer any consecutiu per tal d’afavorir l’activitat econòmica i la creació de llocs de feina. D’aquesta manera, es mantindrà el preu de taxes com el tipus de l’IBI, la recollida d’escombraries, l’impost de vehicles de tracció mecànica, l’IAE, l’aigua i el clavegueram. Les llicències d’obres i d’obertura d’establiments, les cèl·lules d’habitabilitat i de primera ocupació també es mantindran.

El conseller d’Economia i Hisenda, Pau Pérez, explica que «hem fet un esforç molt important per contenir la despesa corrent, per aquest motiu ara podem congelar impostos i taxes». També es manté la bonificació aplicada als ciutadans que facin el pagament dels tributs de forma avançada, en concret al mes de febrer. Es mantindrà el pagament avançat amb una bonificació del 2,5% pels contribuents que s’acollin. També es mantindrà el pagament fraccionat en deu mensualitats.

En relació a l’impost de vehicles, s’incrementa la bonificació als vehicles híbris, que passa del 50 al 70%. Així s’elimina la bonificació lineal existent fins el moment. A partir d’ara, els vehicles de més alta cilindrada i que, per tant, contaminen més, eliminen la bonificació lineal del 50% que s’aplicava a tots els vehicles.

Bonificacions fiscals per fomentar l’ocupació i ajudes econòmiques

El consistori tarragoní incrementa les bonificacions fiscals als tributs de l’IBI a 5 anys i l’ICO es manté amb l’objectiu de fomentar l’ocupació. Pérez afirma que aquestes mesures«afavoreixen la contractació de treballadors indefinits, en un moment en el que cal fomentar l’ocupació».

Per altra banda, l’Ajuntament de la ciutat destina 100.000 euros a ajudes perquè les famílies tarragonines amb menys capacitat económica puguin cobrir les despeses bàsiques de la llar. Un total de 1.088 famílies han sol·licitat aquest ajut. A més, enguany també es destinaran 20.000 euros a la convocatoria dels ajuts socials a l’impost de béns immobles en supòsits de transmissions de l’habitatge habitual per execució hipotecària o dació en pagament. Aquesta convocatòria està oberta fins a finals d’any.

Finalment, el Fons Sociald’Ematsa es dota de més diners un any més fins a situar-lo el 95.000 euros. Aquests diners es destinen a bonificar el rebut de l’aigua a persones en situació de precarietat económica. Aquest ajut beneficiarà un total de 300 famílies.

tracking