Diari Més

«El que més m'agrada és ser portant»

El Seguici Petit de la Festa Major omple la Part Alta de colors, música, nervis i una barreja d’emocions

La Cucafera Petita durant el Seguici Petit de Santa Tecla.

«El que més m'agrada és ser portant»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Enguany és el primer any que porto el gegantó Negrito». Així és com la jove Emma Expósito, d’onze anys, ha explicataquest dillunsamb entusiasme els seus primers passos dins de la Festa Major de Santa Tecla. Amb una mica de nerviosisme, assegurava que «el Negrito no pesa gaire», a la vegada que reconeixia que ha decidit participar a la cercavila «per sortir i participar, ja que som del col·legi Lestonnac L’Ensenyança». Al seu costat, Dani Garnica, d’onze anys, també era el primer any que participava a la desfilada. Ara bé, ell ho ha fet portant el gegant Moro Petit. «En la baixadeta de diumengeens ho vam passar molt bé i vaig decidir participar perquè només érem dos nous a classe», ha dit.

De fet, el secret dels portants del col·legi Lestonnac l’Ensenyança l'harevelatMarc Pereira, qui ha assegurat que «els alts de la classe porten els gegants Moros Petits i el més baixets portem el Negrito i la Negrita». Els nervis i una barreja estranya d’emocions s'hanconvertiten els protagonistes de la festa a la plaça de la Font.Amb puntualitat anglesa, la Cercavila de la Santa Tecla Petitahacomençata mostrar tota la seva força a dos quarts de set del vespre. Tot i que els trons que anunciaven la posada en marxa del seguici han espantatalguns dels petits de la casa, els més atrevits estaven a primera fila per no perdre cap detall. Entre ells, Guillem Canturri, de vuit anys i alumne de la Salle Tarragona, explicava que «l’element que més m’agrada és el Drac». El seu germà, Pau, però, no tenia la mateixa opinió i ha deixatben clar que el millor element és «el Bou».

Amb un ritme àgil, balls, bèsties, gegantons i nanos i músics hanrecorreguttota la Part Alta fins a tornar a la plaça de la Font. Tot i que per a molts ha estat la seva primera aparició pública, també hi ha hagut alguns portants amb certa experiència. «Enguany és el tercer any que participo», deia Àxel Nel·lo de només deu anys i portant de la Mulasseta. «El que més m’agrada és ser portant i el que menys és que hi ha molta gent i és angoixant», afegia.

Ara bé, poc abans de començar la celebració, el Drac Petit ha fet un ball personalitzat per al col·lectiu de Festa per a tothom. Una de les voluntàries, Andrea López, explicava que «els agrada molt el foc i, en total, ja som més de 300 persones». La continuïtat d’aquesta versió infantil de la festa està assegurada, tal com demostrava Irene Catalán amb el seu fill de dos anys, Rodrigo. «Ara és el primer any que ens posem a la primera fila i el que més li agrada són els gegants», explicava.

Llueix el Retaule de Santa Tecla

Entre els actes d'aquest dimartsen destacarà, sobretot, el Retaule de Santa Tecla. Enguany, se celebra el seu 25è aniversari i serà la primera vegada que la tradicional formació musical de cobla i percussió donarà pas a una majestuosa versió simfònica.La representació tindrà lloc a la Catedral, a dos quarts d’onze de la nit. Ara bé, com a novetat, també es podrà escoltar una recopilació de músiques reinterpretades i arranjades per Francesc Cassú –l’encarregat d’adaptar i dirigir la versió simfònica– i l’obra Creadors de vida, de Sergi Guasch.

Abans, però, la ciutat s’omplirà amb l’oferta gastronòmica del pastís del Braç de Santa Tecla, a les set de la tarda a la plaça de la Font, i també amb l’emoció que desprèn el Correfoc Petit. Espurnes, diables i bèsties donaran el tret de sortida des de l’estàtua dels Despullats a dos quarts de vuit del vespre.

tracking