Diari Més

URBANISME

La instal·lació de la tanca publicitària de Parc Riu Clar és «legal» i no es traurà

Els veïns, però, no s’aturaran i asseguren que tallaran la T-11 el pròxim 1 d’octubre, després d’haver portat el cas fins a Fiscalia, fa pocs dies

La tanca està situada en un solar de la zona de Parc Riu Clar.

La instal·lació de la tanca publicitària de Parc Riu Clar és «legal» i no es trauràCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona haurà d’atorgar la llicència a l’empresa Annunzia per la instal·lació d’una tanca publicitària de grans dimensions a Parc Riu Clar. Així ho explica el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, qui diu que «els serveis jurídics ens diuen que hem d’atorgar la llicència». Aquest detalla que «la gestió de la publicitat a la ciutat es regula pel règim de comunicació, com quan una persona vol obrir una perruqueria i ho comunica a l’Ajuntament. L’empresa en qüestió va tramitar-ho d’aquesta manera, però nosaltres vam entendre que, en tractar-se d’una estructura molt alta i amb fonaments, enteníem que havia de ser una llicència reglada». No obstant això, es pot entendre que hi ha cert buit legal o, almenys, de manca de concreció que és el que permet que l’estructura publicitària continuï al lloc, malgrat l’oposició dels veïns i del consistori. Milà destaca que «els veïns no ho volen i nosaltres tampoc, però hem d’atorgar la llicència perquè sinó seria prevaricació, ja que reuneixen tots els permisos necessaris».

Tot i això, el regidor subratlla que «estem avançant molt en la redacció d’una modificació de l’ordenança que servirà per limitar la instal·lació de tanques publicitàries i de qualsevol altre element publicitari». En aquest sentit, defensa que «un dels nostres punts del programa electoral era el de limitar la proliferació de tanques de publicitat i així ho farem, perquè estem arribant a una situació insostenible». Assegura, doncs, que «a finals d’any ja ho podrem tenir enllestit».

D’altra banda, l’Associació de Veïns de Parc Riu Clar no està disposada a tirar la tovallola. La presidenta, Josefa Rodríguez, diu que «el dia 1 d’octubre tallarem la T-11, entre les onze i les dotze del migdia, encara que el regidor d’Urbanisme ens digui que no servirà e res». La veïna lamenta també que «portem deu mesos queixant-nos i l’empresa no s’ha dignat ni a parlar amb nosaltres un dia. Aquesta no complia tots els permisos necessaris i cal que es regularitzi». Tenen previst cridar tots els grups polítics per exposar-los la situació.

tracking