Diari Més

Ensenyament

Les obres dels Jocs deixen sense Educació Física els nens de l'Escola Ponent

L’AMPA denuncia que les obres de l’Anella Mediterrània no permeten portar a terme l’assignatura al poliesportiu de Campclar

L'Escola Ponent s'ha quedat sense poder fer classes d'Educació Física

L'Escola Ponent s'ha quedat sense poder fer classes d'Educació FísicaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’AMPA de l’Escola Ponent denuncia públicament la manca d’equipaments esportius en les instal·lacions del centre escolar. «Els nostres fills no tenen ni un espai per poder botar una pilota», explica Ivan Mosquera, president de l’AMPA. Fins ara, els alumnes de tercer fins a sisè de l’Escola Ponent feien les sessions de l’assignatura d’Educació Física al poliesportiu de Camp Clar. Però des que van començar les obres de l’Anella Mediterrània, el passat mes de juliol, els alumnes ja no poden comptar amb aquestes instal·lacions per portar a terme l’activitat física.

Els pares de l’escola no entenen com és que els seus fills no poden cursar una assignatura com l’Educació Física, que és obligatòria per a tots els centres. Per això, des de l’AMPA es demana un lloc per poder fer esport amb condicions. L’espai amb què compta actualment l’escola és una esplanada de sorra, pedres i roques. «És un terreny irregular no apte per poder fer cap tipus d’esport», explica Maleni González, mare de dos alumnes del centre.

A més, l’AMPA assegura que «tant la Generalitat com l’Ajuntament, ja fa mesos que saben que ens trobaríem amb aquesta desagradable i injusta situació. I no han fet res. Hem començat el curs com el vam acabar», comentava Maleni González.

Fa uns mesos, la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona van reunir-se amb l’AMPA i l’equip directiu del centre de Ponent, amb la intenció de buscar una solució al problema. En un principi, l’Administració va prometre que es construiria una pista de bàsquet a la zona del sorral, «però també cal comprovar si hi cap», explicava Ivan Mosquera. Segons l’AMPA, «ens van passar uns plànols i ens van dir que abans de començar l’escola tindríem el que demanàvem, però no ha sigut així», assegurava Mosquera.

Per altra banda, els pares també estan preocupats perquè són conscients que si les obres de millora dels equipaments esportius de l’escola comencen aviat, els seus fills no només hauran de suportar les obres de l’Anella Mediterrània, sinó també les de la mateixa escola.

Promeses polítiques

Des de la Generalitat, asseguren que està previst que les obres d’arranjament de l’escola comencin durant el primer trimestre del curs i la intenció és invertir 150.000 euros en una pista poliesportiva i amb la millora dels mòduls prefabricats. A més, la Generalitat assegura que quan se sàpiguen els terminis informarà la direcció i l’AMPA de l’escola. La Generalitat ha explicat al Diari Més que està previst que les obres d’arranjament es divideixin en fases, per perjudicar el menys possible als alumnes. Per la seva banda, el regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, ha assegurat que «com més aviat millor començaran les obres. Tot allò que estigui al nostre abast, ho portarem a terme». Cal recordar que l’Escola Ponent es va construir l’any 2008 a Campclar.

L'Escola Ponent s'ha quedat sense poder fer classes d'Educació Física

L'Escola Ponent s'ha quedat sense poder fer classes d'Educació FísicaCedida

tracking