Diari Més

Cultura

Pep Escoda copsa l'Havana en blanc i negre

El fotògraf tarragoní recull, en el seu nou llibre 'Havana Bike', l'Habana dels anys 90

Pep Escoda copsa l'Habana en blanc i negre

Pep Escoda copsa l'Habana en blanc i negreChristel Torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou llibre del fotògraf tarragoníPep Escoda, 'Havana Bike', copsala fisiognomiade l'Havana dels anys 90 en blanc i negre, tenint com a fil conductor de les històries que s'amaguen darrerade cada imatge, la bicicleta. Un element carregat de metàfora i simbolismeen el món del cinema, de la música, de la televisió i, ara, també en les fotografiesd'aquesttarragoní.

Aquestes imatges, que han tardat més de 20 anys en veure la llum, reflecteixen històries i personatges d'una Havana que mantéun esperit innocent i lliure -d'aquí la referència a la bicicleta. «Un esperit indomable d'un poble amb un paisatge decadent i amb una bellesa incombustible», segons explica el periodista Carlos Izquierdo, presentador del projecte. Una Havanaque tal com asseguraIzquierdo, avui, «s'extingeix davant els voltors del capitalismeque busquen el cadàver del castrisme».

'Havana Bike' és el primer llibre d'una trilogia que s'anirà presentantamb el temps. Els altresdos treballs recolliranimatgesde Romania i de Nova York, també presesdurant el mateix període. En aquestaentrega, trobem miradesperdudes a l'horitzó i unpoder i hegemoniade la naturalesa.Alhora, el punt fort en tota l'obrad'Escoda ve marcat per la triade les fotografies, el seu ritme i el desenfocde les mateixes. Un treballque accepta, segons l'autor, moltes lectures i on es ret un homenatgeal mar, tenyintde blaula portada i la contra portadadel llibre.

Una de les fotografies que recull el llibre 'Havana Bike'.

Pep Escoda copsa l'Havana en blanc i negrePep Escoda

tracking