Diari Més

Cultura

'The Guardian' alaba la figura de l'arquitecte tarragoní Jujol

La creació d’un nou documental busca atorgar a l’arquitecte el reconeixement que mereix.

The Guardian atorga un reconeixement a la figura de l'arquitecte tarragoní Jujol

The Guardian atorga un reconeixement a la figura de l'arquitecte tarragoní JujolArxiu Jujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La contribució de Josep Maria Jujol en l’obra mestra barcelonina de Gaudí, i aquelles que va crear ell mateix a Catalunya, han estat ignorades, segons el prestigiós diari anglès ‘The Guardian’. Ara, un nou documental busca atorgar-li el reconeixement que mereix.

Josep Maria Jujol, fill de l’arquitecte tarragoní amb el mateix nom, ha manifestat al rotatiu internacional que «quan els turistes van al Parc Güell, què miren? Miren la feina de Jujol. Vull dir que el que més alaben dins de la feina de Gaudí és la contribució de Jujol».

‘The Guardian’ explica que al llarg de la seva vida i fins ara, tant la contribució de Jujol a la feina de Gaudí com els edificis que ell mateix va crear, sovint ha estat ignorats. Ara un nou documental, ‘Jujol-Gaudí: Dos Genis de l’Arquitectura’ de l'escriptor i productor Luis Campo Vidal busca atorgar a Jujol el reconeixement que mereix.

«Jujol va dissenyar i va construir alguns dels elements més admirats de la feina de Gaudí», assegura Campo Vidal. «Va viure en la seva ombra però ell era un geni arquitectònic que ara podem descobrir», postil·la.

A banda del Parc Güell i Casa Batlló, Jujol va ser també responsable dels balcons principals de ferro de la Casa Milà (La Pedrera), l'altar a la Colònia Güell i l'emblema a la Torre Bellesguard a Barcelona.

Tanmateix, Josep Maria Jujol també ha treballat en la seva pròpia representació i alguns dels seus millors treballs es troben a 15 minuts en tren al sud de Barcelona a la ciutat de Sant Joan Despí on va dissenyar la Torre de la Creu, Can Negre i Can Camprubí mansions. Cal destacar, alhora, el disseny de la Casa Bofarull a Els Pallaresos aTarragona i el Teatre Metropol, una obra mestra modernista dins de la ciutat de Tarragona.

tracking