Diari Més

Mobilitat

Polèmica per l'inoperativitat de la rampa d'un bus vell de l'EMT

Una dona gran s’ha trobat així diversos dies, s’han queixat però «no li han fet cas»

Seqüència d'imatges del que va viure ahir aquesta usuària per poder pujar al bus.

Nova polèmica per l'inoperativitat de la rampa d'un bus vell de l'EMTCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enèsima polèmica de l’EMT de Tarragona amb les rampes extensibles per a persones amb mobilitat reduïda. El protagonista torna a ser un autobús Mercedes Benz Caetano City Gold, un dels set en actiu que tenen 18 anys d’antiguitat –tres anys més dels recomanats per prestar servei–.

Eren quarts de deu del matí, i ahir com cada dia, la senyora gran amb cadira de rodes i la seva acompanyant esperaven a la parada del Campus Catalunya el bus de la línia 21. Com cada dia, es dirigien a la residència de la Mercè, al passeig de Sant Antoni. I com comença a ser habitual en les últimes jornades, la rampa tornava a estar espatllada. Segons explica a Diari Més una testimoni presencial, la dona més jove que l’acompanyava, ja s’havia dirigit a les oficines de l’EMT dies abans, per tal de denunciar la situació que viuen, i les dificultats que passen per pujar al bus. L’ha d’ajudar, com pot, a aixecar-se de la cadira, pujar-la al bus, i asseure-la. «M’ha explicat que no li havien fet cas», comentava la usuària, que coincideix habitualment amb elles. A banda, aquest bus 314 de la flota, també té mancances d’altres tipus, segons explicava ahir la viatgera, «estem a 40 graus i l’aire condicionat surt calent. Tingueu pietat de l’usuari, es nota que vosaltres no l’agafeu», es queixava als responsables de Mobilitat.

Un bon protocol

Sorprén el mal tràngol que va haver de passar la viatgera d’edat avançada amb cadira de rodes, tenint en compte que l’EMT es va comprometre el 2014, després d’una gran polèmica amb una nena amb cadira de rodes, a revisar i millorar els protocols d’accessibilitat. De fet, ara té un protocol molt avançat quan falla la rampa. Teòricament els conductors estan obligats a comprovar que la rampa funciona abans de sortir, i a més, la companyia es compromet a pagar un taxi a l’usuari si no pot pujar en cas que el següent bus passi en més de 35 minuts, si és l’últim servei del dia, si es tracta d’una jornada de pluja intensa o si s’està realitzant un servei nocturn.

tracking