Diari Més

Medi Natural

No aconsegueixen salvar el dofí llistat que va aparèixer a la platja de la Móra

El cetaci, un exemplar femella jove, estava desorientat i al llarg de la tarda de dimecres es va intentar mantenir-lo en bones condicions

Imatge de l'animal, quan ja era mort.

No aconsegueixen salvar el dofí llistat que va aparéixer a la platja de la MóraTwitter/Platja Llarga TGN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eldofíllistatfemella depoc més de dos metres i mig de llargadaqueva ser localitzat aquest dimecresa la tardaa la platja de la Móra de Tarragona, no va arribar a superarel dia i poc abans dela mitjanit va morir a la sorra de laplatja tarragonina.

Al voltant de les 19.23 h, la Guàrdia Urbana de Tarragona va rebre l’avís de la troballa del dofí per part d’uns banyistes. De cop i volta, una vintena de persones que gaudien d’un dia de platja es van acostar fins al dofí. No s’ho podien creure: hi havia undofí a la platja de la Móra.

La policia local, de seguida va arribar al lloc i va acordonar la zona de la platja per tal que ningú més hi pogués accedir. A continuació, la Guàrdia Urbana va avisar al CRAM (el centre de recuperació de fauna marina que ja va participar en la cria de les tortugues tarragonines) i també, els Agents Rurals.

Segons van explicar fonts municipals, la formació que els agents locals havien rebut a causa de la presència de tortugues babaues a les platges de Tarragona durant els mesos anteriors va permetre activar un protocol adequat i repartir material entre els banyistes, que s’han mantingut al costat de la cria de dofí per evitar que s’apropés cap a la sorra, on sembla que es volia dirigir, i evitar així que quedés atrapat fora de l’aigua. Els banyistes es van posar uns guants per poder tractar a l’animal amb curs i no provocar-li cap tipus d’alteració. Segons alguns testimonis que hi havia per la zona, el dofí estava desorientat.

L'animal primer estava auna trentena de metres de la vora de la platja i, durant una llarga estona, va estar acompanyada pels banyistes a l’espera de l’assistència dels tècnics del CRAM. Posteriorment, ja a la vorade la sorra va ser atésper intentar mantenir-la amb vida.

L’Ajuntament de Tarragona va decidir avisar també els integrants de la Xarxa de Voluntaris de la Fauna Marina de Tarragona, experts en aquests casos. La Creu Roja de Mar va retenir l’animal amb la intenció que no patís i que es mantingués tota l’estona mullat.

Finalment, però, el cetacino va poder superar la situació i va acabar morint malgrat els intents dels responsables el CRAM per mantenir-lo amb vida.

La cria està sent atesa mentre s'espera l'arribada dels tècnics del CRAM.

Localitzada una cria de dofí a la platja de la Móra de TarragonaOlívia Molet

tracking