Diari Més

Succesos

Un detingut a Tarragona en el desmantellament d'una xarxa d'explotació de dones a Eivissa

En l'operació es van alliberar deu dones obligades a prostituir-se, una d’elles embarassada

Imatge d'una de les detencions realitzades dins l'operació per alliberar deu dones obligades a prostituir-se.

Un detingut a Tarragona en el desmantellament d'una xarxa d'explotació de dones a EivissaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional i policies romanesos han alliberat a Eivissa en l’operació conjunta desenvolupada la setmana passada deu dones que eren obligades a prostituir-se, una d’elles embarassada de sis mesos.

Segons ha informat la Policia en un comunicat amb més detall, en aquesta intervenció s’ha desarticulat una organització dedicada a la captació de dones a Romania per al seu posterior trasllat i explotació sexual en carrers i clubs d’Eivissa.

L’operació s’ha saldat amb la detenció de nou membres de l’organització que han ingressat a presó sense fiança per ordre de l’autoritat judicial. Sis d’aquests detinguts van ser arrestats a Eivissa, un a Tarragona i uns altres dos a Calasari (Romania).

La investigació es va iniciar després de la trucadad’un ciutadà que alertava de les condicions en les quals es trobava una dona que, segons les seves manifestacions, semblava estar sent obligada a exercir la prostitució.

Els agents van iniciar la investigació i van localitzar la víctima. A més van realitzar dos registres en un domicili i un prostíbul d’Eivissa, així com en uns altres dos habitatges de la localitat de Calasari (Romania) de forma simultània.

Les indagacions van portar als agents fins dos germans de nacionalitat romanesa que dirigien una organització criminal dedicada al tràfic i explotació sexual de dones.Els germans tenien les seues respectives parelles sentimentals a Romania i, en connivència amb les mateixes, buscaven dones joves a la seva pròpia localitat natal (Calarasi) o les captaven a través de xarxes socials.Seduïen les víctimes utilitzant el mètode conegut com a "lover boy", prometent-los una vida en comú com a parella a Eivissa.

Les investigacions van permetre als agents esbrinar que les víctimes havien estat captades quan encara eren menors d’edat o amb els 18 anys acabats de complir, entre els estrats més desfavorits de la població i pertanyien, majoritàriament, a famílies desestructurades, mancant de llaços familiars i afectius.Les víctimes eren sotmeses pels tractants a violentes agressions físiques, humiliacions i tota mena de vexacions, i obligades a avortar si es quedaven embarassades.

A més, els detinguts utilitzaven plataformes mòbils per veure en directe les agressions, humiliacions i càstigs físics a què eren sotmeses les víctimes en cas de negar-se a exercir la prostitució.

Diverses víctimes van relatar a la Policia que la situació a què estaven sent sotmeses era tal que hi havia hagut diversos intents de suïcidi.

Les parelles sentimentals dels principals responsables de l’organització eren a Romania, on s’ocupaven, a més de la captació de possibles víctimes, de rebre els beneficis obtinguts de l’explotació sexual d’aquestes, tenint constància els investigadors de la tramesa de gairebé 700.000 euros.

En els registres es van apoderar de 21.500 euros i abundant material informàtic i una altra documentació incriminatòria que està sent analitzada per experts policials.

tracking