Diari Més

Tarragona té un port de luxe

L'arribada del vaixell 'Viking Sea', aquest cap de setmana, fa que el Port de Tarragona es posicioni com a port base de creuers de luxe

Tarragona té un port de luxe

Tarragona té un port de luxeChristel Torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona acull, per primera vegada, una operativa de creuers com a "port home" amb l'arribada del creuer de luxe 'Viking Sea'. Amb aquesta nova línia d'escala, que marca l'inici de la travessia pel Mediterrani per a 900passatgers i el final per a uns altres;la ciutat tarragonina no tan sols gaudeixd'un elevat flux turísticsinó que, alhora, lipermetactivarelsseus sectors econòmics.

GenovevaCliment, directoracomercialdel Port de Tarragona, ha manifestat que «després d'haver superatde forma satisfactòriaaquesta primera prova de foc, amb l'atracament del 'Viking Sea'; Tarragona està posicionadaen els creuers de luxe». «Ara, tan solsfa falta anar adquirintexperiènciade cara a properesoperatives d'aquestes característiques».

Així mateix, Climent ha assegurat que «la tipologia de turisme- en aquest cas, majoritàriamentnord-americà-que opta per realitzar un creuer és reincident; un aspecte molt positiu per a Tarragona atès que els passatgers busquen llocs nous per descobrir, i Tarragona forma part d'aquest grup com a ciutat, declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO».

El creuer que ha arribat, aquestdissabte a la nit, i salparànovament, aquestdiumenge, és nou de trinca d'aquest 2016 i va iniciar la seva primera ruta al mes de maig. El vaixell, amb capacitat per a 930 persones, està equipat amb tota mena de detalls i àrees que van des de zones de descans, terrasses amb piscina, gimnàs i restaurants. Cal destacar que tots els materials utilitzats en la construcció de la nau provenen d'Escandinàvia.

Com ja és tradicional, el Port de Tarragona ha obsequiatal capitàSvein- Rune Stromnesambuna metopa del Balcó del Mediterrani -present que s'atorgaa tota aquella embarcacióque arribaper per primer cop al port- i, al mateix temps, 'Viking Sea' Cruises ha tornatel gestamb un altremetopa.

Aquest intercanvi fa possible que l'Autoritat Portuàriaconservien el seu record un llegathistòric i a la vegada formi part de la història dels diferents vaixells que atraquen a Tarragona.

tracking