Diari Més

Els veïns de la Part Alta conviden Ballesteros a fer-hi nit i 'compartir' els sorolls amb ells

Ho fan després que Ballesteros digués que ho haurien de suportar, ja que Santa Tecla no es mourà

Ballesteros, disposat a regular la proliferació de bars a la Part Alta

Ballesteros, disposat a regular la proliferació de bars a la Part AltaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la Part Alta tenen por d’acabar, literalment, com «la Barceloneta o el Poble Nou», de la Barcelona. Perquè l’alcalde es posi en la seva pell, l’han convidat a viure amb algún d’ells, a casa seva, una nit de Santa Tecla, i que provi de dormir. «Si l’Ajuntament vol que siguem un barri aparador que ho diguin. En els últims cinc anys ha anat perdent vida», apuntava el Marc, uns dels portaveus de la plataforma Farts de Soroll de la Part Alta que aquest dijous es presentava públicament amb una trentena de veïns, amb tot un seguit de queixes i reivindicacions. Expliquen que estan «farts» del soroll i asseguren que «la vida s’ha tornat impossible» al nucli antic de Tarragona.

«El barri perd població i proliferen els apartaments turístics», indicaven. A banda, denuncien que «no hi ha lloc per jugar, per asseure’s sense haver de consumir i per relacionar-nos». Per tot plegat, exigeixen al consistori tarragoní que no s’atorguin noves llicències d’hostaleria ni d’oci, que es redueixi l’horari nocturn dels locals i es controli l’ocupació que fan de l’espai públic. A més a més, reclamen el que tants cops s’ha denunciat que manca a la ciutat: un estudi del soroll i un mapa acústic de Tarragona, un informe obligatori per llei, i que la ciutat encara no té. «Som l’única capital de Catalunya que no té fet un mapa acústic», denunciava un dels portaveus. Demanen també que es recuperi l’espai públic per a tothom, i que es controlin i es limitin els apartaments turístics i s’eviti alhora, la massificació turística, ja que en la seva opinió, el barri ha perdut l’encant, en favor dels negocis dedicats als souvenirs i a la venda de regals.

Que Ballesteros hi dormi

La plataforma va ser molt crítica amb l’actuació del consistori en general, però especialment amb l’alcalde, Josep Félix Ballesteros, a qui van retreure unes declaracions realitzades dimarts, sobre la possibilitat de traslladar part dels actes a altres zones de la ciutat per tal d’alleugerir la càrrega de soroll que pateix la Part Alta, especialment per Sant Magí i Santa Tecla. El primer edil va assegurar que les festes no es canviarien i que als veïns els tocaria aguantar els dies que duressin. «Convidem al senyor Ballesteros que vingui a viure i passar la nit a casa d’algú de la plataforma i que ell també ho aguanti», apuntava un portaveu. Segons expliquen, durant tres dies seguits les revetlles s’allarguen fins a les 5 de la matinada i és impossible descansar en condicions. «Això no passa ni a Guantánamo. Jo ho comparo amb el Setge de Tarragona, que també va durar tres dies», apuntava l’Andreu Ximenis, un altre dels portaveus. «Hi ha gent que, per Santa Tecla, marxa», afegia. Si Ballesteros no accepta la proposta, tenen pensada una altra acció, «volem donar les banderoles que hem fet a la senyora Floria i a Ballesteros, per tal que les pengin també a la casa de tots els ciutadans, l’Ajuntament», deia el Marc.

Mentrestant, continuen recollint firmes en una dotzena d’establiments de la zona, ja en porten unes 320.

tracking