Diari Més

Civisme

Els veïns denuncien consum de droga, alcohol i sorolls al voltant del Saavedra

Expliquen que ho han de suportar cada dia des de les 11 del matí fins ben entrada la matinada

Imatge d'ahir al matí, aquesta estampa és la que presenta el carreró diàriament.

Els veïns denuncien consum de droga, alcohol i sorolls al voltant del SaavedraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del carrer Josepa Massanes, situat entre l’aparcament Saavedra i l’avinguda Catalunya, denuncien una situació que durant aquest estiu s’ha agreujat: cada dia, des de quarts d’onze del matí i fins ben entrada la matinada tenen a joves a la porta de casa bevent, fumant presumptament substàncies il·legals i fent soroll. El més greu de tot plegat és que, a banda de ser un punt de consum de droga propici per la seva estretor, i la manca de visibilitat des dels carrers principals –és una zona que queda tapada pel parc Saavedra i l’escola annexa–, segons els veïns, s’hauria convertit en un punt de tripijoc de substàncies. Tal com asseguren, els joves comprarien i vendrien cànnabis sense cap mena de control per part de la policia. «Sé que fumen marihuana perquè m’entra el fum ben bé a casa. Sempre que hi són, he de tancar la finestra», relatava una veïna a Diari Més. Preocupa especialment als ciutadans de la zona el fet que ho facin molt a prop del pati de l’Escola Saavedra, on alguns duen als seus petits. També dona a aquest carreró una Llar d’Infants que ara es reconvertirà en escola d’anglès, «és molt perillós perquè sovint trobem molts vidres trencats de les ampolles per terra, i els nens més petits entren a la llar per aquí», desenvolupava la noia. «Jo alerto als veïns que conec quan els veig que volen passar amb el gos, per dir-los que no ho facin, hi ha molts vidres», afegia.

Els dies feiners són pocs els joves que ocupen el lloc, però els caps de setmana l’afluència es veu incrementada de forma substancial, «algunes vegades s’arriben a ajuntar aquí fins a una vintena de persones. No marxen d’aquí, si no és per anar a un local d’oci», deia resignada la veïna.

Soroll, presumpte consum de drogues, però també olors, ja que molts dels nois que freqüenten el carreró, aprofiten per orinar als racons de la zona d’enrajolat, «si han de fer les seves necessitats, almenys que vagin a les plantes!», exclamava la dona. Tot i que els veïns s’afanyen a assegurar que «no busquen culpables», només «solucions», sí que apunten que la Guàrdia Urbana no fa tot el que podria, «a vegades, quan veig que la situació ja s’ha desmarxat, truco, però em diuen que estan desbordats i que no poden venir perquè tenen altres actuacions», resumia. En general, el petit passatge es neteja amb certa freqüència, fet que no evita que diàriament s’hi acumulin ampolles de cervesa i d’alcohol, llaunes i tota mena de residus dels joves incívics.

tracking