Diari Més

Municipal

Critiquen la manca de compromís de Ballesteros amb la sanitat pública

El Grup en Defensa de la Sanitat convida a l’alcalde a «mullar-se» sumant-se al tancament a Joan XXIII i a la manifestació

Convoquen una jornada de tancament a Joan XXIII en defensa de la sanitat

Convoquen una jornada de tancament a Joan XXIII en defensa de la sanitatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona respon a l’entrevista a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros publicada per Diari Més aquest dimarts on exigia a Esquerra Republicana –responsable de la conselleria de Sanitat– que es posés «les piles d’una vegada» i que assumís «la seva responsabilitat en la defensa de la ciutat, sobretot en matèria de salut».

L’entitat, conformada per professionals de la sanitat, ciutadans a títol personal, sindicats i partits polítics, assegura que Ballesteros «quan parla de sanitat segueix en la seva línia, és a dir omplint-se la boca de paraules buides».

El Grup de Treball comparteix la idea amb el primer edil que és necessari un nou hospital Joan XXIII, tot i que amb matisos, «l’única diferència és que apostem per un hospital 100 per 100 públic i construït als terrenys actuals que tenen gran extensió i estan prou ben comunicats». On es produeix la suposada discordança és en el model de gestió, «vostè senyor alcalde en cap moment diu si vol que el nou hospital sigui de titularitat pública o privada, perquè, com ha repetit per activa i per passiva, a vostè, mentre els pacients s’atenguin a Tarragona li importa un borrall el tipus de sanitat que sigui», apuntava el grup en un comunicat.

La defensa del model públic

«Vostè diu que la gent d’Esquerra no es defineix. Pensem que es defineix tan poc com vostè i el seu equip de govern, que en cap cas han manifestat el seu posicionament en defensa d’un model públic o d’aquest allioli que tenim a Tarragona», deia l’entitat. Aquest «allioli» al que fan referència, és la barreja de la gestió pública i privada de la sanitat «on es deriven diners públics a institucions privades», referit a la Xarxa Santa Tecla, a Muralles Salut, al sistema de transport sanitari i a l’àmbit de la salut mental.

Per esclarir els dubtes sobre si l’alcalde dóna suport o no el model cent per cent públic de Joan XXIII, el Grup en Defensa de la Sanitat convida a Ballesteros a unir-se el dia 6 d’octubre a la quarta jornada de tancament que es realitzarà al mateix centre «en defensa de l’hospital, perquè sigui referència de tota la província de Tarragona», explicaven. A més a més, també volen que l’edil socialista s’uneixi a la gran manifestació convocada pel dia 22 d’octubre que espera congregar a bona part de la societat civil tarragonina, on es reivindicarà una sanitat pública, universal i de qualitat, «perquè no volem que es desviï ni un cèntim més de la sanitat pública a la privada. A més, no volem que als centres públics es faci activitat privada», afirmava el Grup de Defensa de Tarragona.

Ballesteros no compleix

Els professionals, sindicats i partits polítics també denuncien la falta de paraula de l’alcalde envers la demanda d’un plenari monogràfic sobre la sanitat a Tarragona per debatre «sobre el model sanitari pel qual s’aposta, per conèixer la postura de l’Ajuntament en vers el desballestament de Joan XXIII i tot el que depèn de l’ICS, i els efectes sobre la població tarragonina». Li van demanar el 25 de gener a través de la CUP per primera vegada, «vostè va dir que en prenia nota, però aquesta nota se li degué esborrar, perquè no ens va contestar», deien. I un segon cop, aquest darrer 22 de juliol a través del sindicat CGT, «i tampoc hem rebut resposta encara».

Per tot plegat, demanen al batlle que «deixi de divagar, de dir que vol un hospital nou, i digui per quin tipus d’hospital aposten, vostè i el seu equip de govern. Deixi de tirar pilotes fora i mulli’s». Així, tornen a exigir a Ballesteros que convoqui un ple amb tots els partits polítics amb representació a la ciutat i que «deixi de marejar la perdiu i de dir paraules buides quan parli de sanitat».

tracking