Diari Més

Serveis

Serfumt obliga els empleats a acreditar la vigència dels seus carnets de conduir

L'empresa acomiada un empleat que va ser sancionat quan traslladava un difunt sense cap punt en el seu permís

Imatge d'arxiu de la façana del tanatori de Tarragona.

Serfumt obliga els empleats a acreditar la vigència dels seus carnets de conduirDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona, Serfumt ha reclamat als seus empleats de serveis que presentin una certificació de la DGT en la qual s'especifiqui quants punts tenen en els seus carnets de conduir.

La causa d'aquesta reclamació ha estat l'incident que va protagonitzar un dels empleats de Serfum la passada setmana quan va ser aturat pels Mossos d'Esquadra a l'A-7, quan estava traslladant un difunt a Torredembarra. La policia el va parar perquè superava el límit de velocitat. El vehicle circulava a 130 km/h en un tram limitat a 100. Quan se li va reclamar la documentació al conductor va indicar que se l'havia deixat al tanatori i els mossos, després de prendre-li les dades, van deixar que continués el trasllat del finat fins a Torredembarra.

Posteriorment, però, els Mossos van comprovar per les dades del conductor que aquest feia dos anys que no disposava de cap punt en el seu permís de conduir. Finalment, els Mossos es van desplaçar fins al tanatori tarragoní per efectuar la denuncia al conductor.

El passat divendres es va fer el judici ràpid contra el conductor per un delicte contra la seguretat en el trànsit. La condemna va ser d'una trentena de dies de serveis a comunitat.

Aquesta mateixa setmana, després de l'incident, i segons que han explicat fonts de Serfumt, el treballador ha estat acomiadat, tot i que el seu contracte de treball finalitzava aquest 1 de setembre.

Ignasi Puig, gerent de Serfumt, explicava que quan es va contractar l'empleat utilitzant una borsa de treball temporal, «aquest va presentar el seu carnet i va especificar la seva disponibilitat a la mobilitat total». Però com afirmava Puig, el permís de conduir «el mantens encara que no tinguis cap punt i això és impossible que des de Serfumt ho puguem tenir controlat si no és que els mateixos empleats no ens faciliten les dades acreditades».

Pel que fa a les responsabilitats de l'empleat, que va ser contractat com a peó, Puig afirmava que «tot el personal ha de poder conduir, és una de les tasques que tenen».

En aquest sentit, el grup municipal de Ciutadans s'ha afegit aquest dimarts a la polèmica pel tipus de contracte de l'empleat ara acomiadat. C's ha registrat a l'Ajuntament de Tarragona una petició formal per «sol·licitar una explicació a l'Equip de Govern davant les presumptes irregularitats a Serfumt.»

Aquestes irregularitats, segons indica el regidor de Ciutadans Rubén Viñuales correspondrien al fet que «la modalitat de contracte del treballador no contemplava la conducció de cotxes fúnebres».

Rubén Viñuales ha assegurat que «també es portarà la petició al Consell d'Administració de l'empresa Serfumt» amb l'objectiu de «conèixer si existeix algun tipus de control sobre l'estat de les llicències dels conductors de l'empresa.»

En aquest sentit, Ignasi Puig, gerent de Serfumt explicava que per a fer el trasllat i conduir un vehicle fúnebre «no cal cap mena de permís especial.»

tracking