Diari Més

Reivindicació

Parc Riu Clar duu a la Fiscalia la polèmica tanca publicitària de 17 metres

L’Associació de veïns denunciarà a l’empresa de publicitat i a l’Ajuntament, en cas que l’òrgan judicial observi irregularitats

Parc Riu Clar duu a la Fiscalia la polèmica tanca publicitària de 17 metres

Parc Riu Clar duu a la Fiscalia la polèmica tanca publicitària de 17 metresCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de veïns de Parc Riu Clar va dur a la Fiscalia Provincial de Tarragona, el passat dijous, el tòtem publicitari de 17 metres d’alçada que es va instal·lar ara fa 9 mesos al barri. Els veïns volen que l’òrgan judicial dictamini si tal com ells apunten, existeixen irregularitats en el procés d’instal·lació i en els terminis per presentar la documentació que l’Ajuntament de Tarragona ha anant donant a l’empresa. I és que segons l’entitat veïnal, «a l’empresa li han donat tot el temps possible per aconseguir els permisos que li falten. Cada cop els hi allarguen dos mesos més», apuntava Josefa Rodríguez, presidenta de l’associació.

A Parc Riu Clar ja donen per fet, en aquests moments, que el cartell es quedarà, «només els hi falten dos permisos per aconseguir i a l’Ajuntament ens diuen que se’ls hi atorgaran al setembre», assegurava Rodríguez. Per tant, la tanca, que actualment acull anuncis de La Fira Centre Comercial, i el Parc Central, està a un pas de legalitzar la seva situació, sempre segons la versió dels veïns.

Denunciar a l’Ajuntament

El que es busca portant la causa a la Fiscalia tarragonina és que, en cas de detectar-se mancances en el procediment, s’emprenguin accions legals contra l’empresa publicitària, Anunzzia, però també contra el consistori tarragoní, «si ells veuen motius per denunciar-ho, ho farem», apuntava la presidenta de l’associació a Diari Més. A més a més, confien en el fet que el Síndic de Greuges de Catalunya, que també disposa de tota la documentació, pregui partit a favor seu. Segons Josefa Rodríguez, a banda de la manca de permisos amb els quals es va instal·lar, el tòtem supera l’alçada d’algunes de les edificacions del voltant, pel que podria constituir una altra il·legalitat.

Canvi de data del tall a la T-11

Pel que fa als talls de carretera, els veïns havien planificat tallar l’autovia de Reus a Tarragona, la T-11, el dissabte 17 de setembre al matí, però el fet que coincideixi amb el primer cap de setmana de les festes de Santa Tecla, els ha obligat a repensar la data. «Hem decidit traslladar-ho al dissabte 1 d’octubre», confirmava Rodríguez. El tall durarà a una hora, d’11 a 12 del matí, i encara no està clar si afectarà els dos sentits de la marxa, tot depèn del nombre d’assistents.

La manifestació, que comptarà amb el suport de les nombroses entitats que conformen la Federació d’Associacions Veïnals de Tarragona, espera aglutinar a centenars de persones, Rodríguez vol comptar, almenys, amb els 400 veïns de Parc Riu Clar. De cara a què no es produeixin més demores en la data de l’acte, la presidenta ja ha presentat tota la documentació necessària als Serveis Territorials del Departament d’Interior a Tarragona, per tal de fer efectiu el tall l’1 d’octubre.

Els que no estan convidats a la marxa són dos regidors de l’equip de govern, Pau Pérez, Josep Maria Milà, i l’alcalde, Josep Félix Ballesteros, ja que, segons la presidenta de l’associació, han passat de mantenir una postura proactiva sobre la retirada del gran tòtem publicitari, a no pronunciar-se, «l’alcalde em va assegurar dos cops, al desembre i al febrer, que això aniria fora, ara ja no diu res, no parla ni amb nosaltres. El senyor Milà ens està donant llargues, no ens vol rebre, i això que em va dir que a Tarragona hi havia fins a 300 tanques publicitaries en situació irregular, i només 60 de legals. I Pau Pérez, estant assegut al nostre local, ens va assegurar que l’Ajuntament duria el tema per via administrativa, i si calgués, per via judicial».

tracking