Diari Més

Festa

La Comparsa de La Unió celebra els 25 anys amb centenars de persones

Els petits van acabar plens de pols de colors, però no va faltar l’aigua per remullar-se

La Comparsa de La Unió celebra els 25 anys amb centenars de persones

La Comparsa de La Unió celebra els 25 anys amb centenars de personesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comparsa de Carnaval de La Unió del barri de Sant Pere i Sant Pau arriba enguany als 25 anys de vida i ho celebra amb tot un seguit d’actes. El primer, i possiblement el més multitudinari de tots els programats, es va realitzar ahir, a la vora del Centre Cívic del barri. Des de dos quarts de dotze del matí, petits i grans van poder gaudir d’un bon nombre d’activitats dins de la Festa Holi: hi va haver animacions, bona música de diferents DJ’s, una multitudinària MasterClass de Zumba i una festa de l’Escuma. Tot i que als més petits el que més els hi va agradar va ser embrutar-se. Embrutar-se amb la pols de diferents colors que podien comprar a la zona d’accés de la festa.

L’organització, comandada pel Manuel Barea, coordinador de la Comparsa de La Unió, va deixar a l’elecció dels usuaris els colors que es volien llençar, tot i que al final poc importava l’elecció, ja que tots van acabar plens de totes les tonalitats, al més pur estil Arc de Sant Martí. La multitudinària festa, que va congregar a centenars de persones, no va comptar només amb l’assistència de veïns del barri, van ser molts els membres d’altres grups de Carnaval de Tarragona els que es van acostar per compartir el dia amb els de La Unió, de fet el nombre total de participants en l’acte va superar, de bon tros, les expectatives que Barea i els seus companys s’havien marcat de bon principi, «hi ha molt bon ambient entre les diferents Comparses de Tarragona», apuntava per explicar la xifra.

La festa de les pols de colors havia de comptar, sens dubte, amb molta aigua, per fer que els participants no haguessin de marxar a casa plens d’aquesta matèria, així que La Unió va disposar un petit tobogan aquàtic, una reproducció a petita escala dels que tan de moda s’han posat aquest estiu a Tarragona. A banda, també es van disposar, per última hora del matí, una festa de l’Escuma, i diverses mànegues. Els nens i nenes semblaven no tenir-ne prou, així que vora les dues del migdia encara seguien adquirint bosses de pols de colors –s’havien de pagar– per seguir amb la batalla de colors.

El següent acte de La Unió arrancarà aquest dijous, amb una exposició fotogràfica de la seva història per 25 comerços, un per cada any. I diumenge, se celebrarà una paellada popular per a tots els veïns i el centenar d’integrants d’aquesta carismàtica entitat.

En acabar, tocarà reprendre els preparatius per al Carnaval del 2017, que ja s’estan treballant a consciència des del darrer mes de maig, «a mesura que s’acosta la data treballem més dies i més ràpid», apuntava Barea. Ja ho tenim tot en marxa, tot i l’aniversari que ara celebrem, la del pròxim 2017 la farem com sempre, sense oblidar els nostres principis. Som una comparsa molt familiar», afegia.

La Comparsa de La Unió celebra els 25 anys amb centenars de persones

La Comparsa de La Unió celebra els 25 anys amb centenars de personesOlívia Molet

tracking