Diari Més

Equipaments

Fins a 340 persones rebutgen el centre penitenciari obert al Parc Francolí

A través de la plataforma ‘Change.org’ recullen signatures per demanar una reubicació d’aquest

Fins a 340 persones rebutgen el centre penitenciari obert al Parc Francolí

Fins a 340 persones rebutgen el centre penitenciari obert al Parc FrancolíCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bona part dels veïns del Parc Francolí estan decidits a oposar-se al trasllat del centre penitenciari obert, a aquesta zona. Després de conèixer la voluntat del departament de Justícia de la Generalitat –comunicada a meitats de juliol–, han decidit frenar aquesta mesura i han començat a recollir signatures a través de la plataforma Change.org. De moment, hi ha més de 340 signatures a favor. Sota el lema «presó sí, però no al Parc Francolí», demanen la reubicació del Centre Penitenciari Obert (CPO) fora d’aquest espai. Així mateix, subratllen que «creiem que amb el pressupost destinat a aquesta nova construcció, que ascendeix a 9 milions d’euros, es podria invertir en altres coses com un Institut pels joves de la zona».

Cal recordar que des de la Generalitat van anunciar aquesta decisió amb l’objectiu de respondre a l’aposta estratègica de Justícia perquè els penats acabin la condemna amb una recuperació progressiva de la llibertat. Es preveu que les futures instal·lacions tinguin capacitat per a 150 condemnats en règim de tercer grau i entraran en funcionament el 2019. A la vegada, aquest nou equipament penitenciari a la ciutat serà expressament dissenyat per al tractament dels interns en règim de tercer grau, que actualment compleixen condemna a l’antiga presó de la ciutat. Les obres, però, començaran el 2018 i duraran un any i mig.

D’altra banda, amb aquests treballs es busca tancar, definitivament, la presó. Aquesta va convertir-se en centre obert l’any passat, coincidint amb el trasllat de tots els interns en règim de primer i segon grau al Centre Mas d’Enric.

tracking