Diari Més

Ricomà emplaça a Ballesteros a debatre la privatització de l'Anella

ERC registra 11 al·legacions per evitar que prosperi ‘el pelotazo’, la proposta de Santa Gadea

Ricomà: «Fernández utilitza el debat de la capitalitat com a cortina de fum»

Ricomà: «Fernández utilitza el debat de la capitalitat com a cortina de fum»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal d’ERC-MES-MDC està disposat a arribar fins on faci falta per aturar la possibilitat de tirar endavant el projecte de privatització de la gestió de l’Anella Mediterrània, que ha presentat la companyia madrilenya Santa Gadea i que l’Ajuntament de Tarragona no ha descartat. L’han anomentat «pelotazo». Tal com havien advertit, aquest dijous van presentar 11 al·legacions a la reformulació de l’estudi de viabilitat per a la concessió d’obra pública de l’Anella Mediterrània dels Jocs. El portaveu d’Esquerra, Pau Ricomà, va assegurar que les declaracions –d’aquesta setmana– que va manifestar l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, –en les quals deia que a ERC se’ls havien acabat els arguments per oposar-se als Jocs– eren «insults i menyspreus» i defensava que «l’alcalde no deu tenir uns arguments gaire fonamentats, perquè sinó no tindria cap inconvenient de parlar». En aquest sentit, va emplaçar a Ballesteros a debatre «obertament» aquesta proposta de concessió. Ara bé, en tot moment Ricomà va voler deixar clar que «no estem en contra dels Jocs Mediterranis ni de les col·laboracions público-privades, sinó en contra d’una gestió pèssima». En aquest sentit, va explicar que «es poden trobar moltes fórmules, ja sigui gestionar per trossos, però la proposta de Santa Gadea no és lògica i menys quan ens trobem a onze mesos de la celebració dels Jocs».

Després d’analitzar el projecte de gestió, el grup d’ERC ha destacat diversos aspectes que, asseguren, «presenten ombres i irregularitats». D’una banda, van detallar que «la durada de la concessió a 40 anys podria no adequar-se al supòsit legal de concessió». A més, van destacar que «la concessió inclou l’explotació de comerços i establiments, de manera que es podria acabar creant un espai comercial, del qual en trauria benefici l’empresa gestionadora i ho pagaríem tots els tarragonins». Així, va subratllar que «les retallades en serveis essencials per la ciutadania es derivarien en el pagament anual a 40 anys d’un cànon de 2,5 milions d’euros. Fet que suposaria 152 milions d’euros».

D’altra banda, Ricomà va defensar que «amb aquest cànon, se superaria el llindar màxim d’endeutament de l’Ajuntament permès per llei, ja que arribaria al 145%». Un dels elements clau que demostraria «l’opacitat» del govern municipal enfront del projecte és «l’absència dels informes favorables de Secretaria i serveis administratius de l’Ajuntament sobre el projecte que ha sortit a exposició pública». A més, assegurava que la proposta «no disposava de cap informe de secretaria o intervenció de l’Ajuntament de Tarragona», quan va passar pel plenari. A més, va exposar que, una vegada Santa Gadea hagi posat sobre la taula el projecte, podria percebre 179.542 euros amb motiu de la seva redacció, a no ser que l’adjudicatària del projecte fos una altra empresa. També va destacar que perilla «la sostenibilitat del Patronat d’Esports» i detallava que «el projecte contempla l’eliminació de l’espai d’aparcament del Palau d’Esports i no deixa clar quin serà l’ús que se’n farà del velòdrom i la pista d’atletisme, fet que s’hauria d’esclarir».

A mode de conclusió, Ricomà lamentava que «l’alcalde diu que els nostres arguments no són certs. Estaríem encantats que ens demostrés que estem equivocats i que no hipotecarem la ciutat d’aquesta manera». De moment, els republicans només poden esperar que s’esgoti el termini perquè l’Ajuntament respongui les al·legacions.

tracking