Diari Més

Multen 30 comerços per deixar la brossa fora dels contenidors

A banda, els tècnics mediambientals vigilen que els establiments compleixin els horaris permesos per tirar les deixalles

Multen 30 comerços per deixar la brossa fora dels contenidors

Multen 30 comerços per deixar la brossa fora dels contenidorsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha sancionat econòmicament en els cinc primers mesos de l’any, a 30 establiments comercials de tota la ciutat per deixar bosses de brossa i cartrons fora dels contenidors de la via pública. Es tracta d’un fet que pels veïns s’agreuja els mesos de calor, especialment per les males olors que generen.

Aquest és un tema espinós, ja que en algunes zones de la ciutat hi ha fraccions que el consistori tarragoní s’ofereix a realitzar la recollida porta a porta, i a d’altres no. També existeix la modalitat de recollida «al punt de contenidor», que es realitza a diversos indrets de la ciutat: les botigues poden deixar els cartrons, al davant del contenidor més proper, ben recollits, sense que sigui necessari introduir-los a l’interior.

On sí es fa el porta a porta és la Part Alta, on els treballadors d’FCC passen a buscar les restes d’orgànica i de vidre a tots els bars i restaurants dels principals carrers del nucli antic, també el cartró als comerços. A més a més, els hi donen contenidors marrons i verds petits per tal que ho puguin emmagatzemar durant la jornada. Al Serrallo es repeteix el procés, però només amb orgànica i vidre. En canvi, als barris, el servei és inexistent, i al centre de la ciutat, va per zones. Els voltants de la Rambla Nova, fins arribar a la plaça Imperial Tàrraco, disposen majoritàriament de recollida porta a porta, tot i que únicament de paper i cartró. L’únic requisit és deixar la matèria perfectament doblegada, a la una del migdia al costat de l’establiment.

Per contra, al barri del Port, a excepció del carrer Jaume I i Pere Martell, no es compta amb aquest servei. El mateix succeeix de la Imperial Tàrraco en avall. D’aquí és on vénen les sancions, ja que alguns establiments situats en carrers on no es fa recollida porta per porta ni al punt de contenidors, deixen els cartrons apilats, fora del contenidors, per no perdre temps introduint les deixalles.

Els comerciants dels barris, especialment els de Sant Pere i Sant Pau, es queixen de la manca del servei de recollida porta per porta. L’encarregada d’una fruiteria situada a la plaça Catalunya del barri explicava a aquest diari que són molts els establiments de la plaça els que han de dipositar el seu cartró en un mateix contenidor, i això fa que s’ompli molt ràpidament. Aquesta treballadora, per evitar problemes, opta per guardar-ho sempre que veu el recipient blau ple, a la seva botiga. «He d’anar emmagatzemant les caixes com puc aquí dins de la botiga, no tinc gens d’espai perquè és molt petita, així que ho he de deixar a sota del gènere que tinc per vendre», exposava la dona, ja que si ho deixés a l’exterior del contenidor, podrien multar-la.

Evitar les olors

El consistori, a través dels tècnics mediambientals alerta a les botigues i negocis que no estan dipositant les deixalles en els horaris preestablerts, per tal de persuadir-los. Tot i que no es disposa d’un llistat amb els establiments que llencen la brossa fora de l’horari, quan els tècnics se n’assabenten d’un cas concret, es realitza una visita a l’establiment.

tracking