Diari Més

Turisme

Els creueristes trien la Tàrraco romana però deixen pocs diners a les tendes

Les botigues de la Part Alta van notar aquest passat dijous un petit repunt de clients, però no pas significatiu

Els creueristes trien la Tàrraco romana però deixen pocs diners a les tendes

Els creueristes trien la Tàrraco romana però deixen pocs diners a les tendesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El creuer de luxe Crystal Symphony va arribar aquest passat dijous a Tarragona amb prop d’un miler de passatgers a bord. Els que així ho van desitjar, van poder baixar a terra ferma per tal de poder descobrir Tarragona. Diversos busos els esperaven per tal de traslladar-los fins al passeig de les Palmeres de la zona alta de la ciutat. Un cop allí, molts d’aquests turistes, majoritàriament nord-americans, van aprofitar per visitar el nucli antic de la ciutat. Visitar especialment, més que comprar, ja que en general, els establiments de la Part Alta no van notar en la jornada de dijous un sobtat augment en el nombre de vendes.

«Pel carrer hi ha hagut molta animació, però aquesta ha estat la tònica tot l’estiu. Quan vénen creuers es nota, però no tant com es pensa la gent, no és cap cosa de l’altre món», apuntava una comerciant d’una botiga de roba. «Econòmicament, en el penúltim i l’últim que van venir no es va vendre res a creueristes, ho sé perquè habitualment pregunto als clients que vénen d’on són. En aquest sí que he notat més clientela, els hi he venut tres peces de roba al matí», afegia la venedora.

Els creueristes arribats aquest dijous buscaven especialment fer turisme més que gastar a les botigues. A l’Oficina de Turisme del carrer Major va fer cap un nombrós grup que havia optat per contractar un guia turístic ja des de la sortida del moll del Port. «Han preguntat moltes coses, però s’han interessat especialment pels principals atractius dels monuments romans, tenien temps per visitar-los, sobretot al matí», explicava una treballadora de l’oficina a aquest diari. «També ens han demanat molts mapes», concretava la professional.

I els que compraven, adquirien productes de record, més que articles d’alta gamma. Una reconeguda joieria del carrer Major explicava que, en la jornada de dijous, no van notar cap diferència respecte a dies anteriors, «hi ha hagut molta més gent tot l’estiu, tot i que a nivell de vendes no ho hem notat. De coses cares no en compren, sobretot agafen coses de plata, tot i que algun dia sí que hem fet en un moment donat, una venda de 1.000 euros. Però, en general, la venda de productes a creueristes, no ha estat rellevant, de fet ni m’he parat a calcular-ho, no suposa cap xifra important per nosaltres», concloïa la joiera.Als volts de les sis de la tarda els autobusos tornàven a recollir als turistes nord-americans. A les set, ja tornaven a ser al creuer, per posar rumb a una nova destinació de la costa mediterrània.

Els creueristes han estat clau en el creixement turístic de Tarragona

Els creueristes trien la Tàrraco romana però deixen pocs diners a les tendesCristina Aguilar

tracking