Diari Més

Els botiguers del carrer Major denuncien l'abús que fan els repartidors a la via

Demanen la creació d’una zona de càrrega i descàrrega per als camions per evitar que ocupin, sobretot, l’espai comprès entre els números 3 i 9

Els camions acostumen a estacionar-se prop de l'encreuament entre els carrers Major i de la Nau.

Els botiguers del carrer Major denuncien l'abús que fan els repartidors a la viaAnna Fortuny

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants del carrer Major denuncien l’abús que s’està fent de la via pública per part dels repartidors de queviures, begudes i tot tipus de materials. De fet, la problemàtica rau en els camions i furgonetes que, sobretot, estacionen entre els números 3 i 9 d’aquest carrer –un espai del carrer que s’eixampla una mica– de manera «indiscriminada» i «sense tenir en compte que nosaltres també hem de treballar», segons expliquen els botiguers. Les queixes no serien una novetat, atès que la majoria d’establiments asseguren que fa anys que passa i que no han aconseguit trobar una solució per tenir una bona convivència amb els repartidors.

Una de les comerciants afectades detalla que, «diàriament, estacionen el seu vehicle, la majoria dels quals són grans camions, i el que diuen que seran només un o cinc minuts, s’allarga». En aquest sentit, assegura que «en el meu cas, ens han arribat a doblegar la persiana exterior de la botiga i també ens han malmès un focus que teníem col·locat. Per això, vam decidir retirar dos fanalets més, per evitar que ens ho trenquessin. No tenen cap mirament».

Més enllà d’aquests desperfectes, la comerciant no entén perquè «nosaltres treballem amb certes condicions, com la impossibilitat de col·locar certs elements al carrer, mentre que aquests vehicles estacionen i no ho haurien de fer».

Al seu costat, una altra botiguera d’aquesta part del carrer explica que «entenem que estan fent la seva feina, però ens perjudiquen, dia rere dia. A més, encara que, en algunes ocasions, només estan cinc minuts estacionats, el problema és que després d’un camió en ve un altre i pots estar més de mitja hora esperant perquè no hi hagi obstacles davant de la botiga». Els moments de màxima tensió es donen entre les deu i passades dels onze del matí. Tot i que els comerços situats entre els números 3 i 9 del carrer Major tenen horaris diferents, aquests reconeixen que l’afectació es dóna, en major o menor intensitat, durant tot el matí.

Un altre afectat, detalla que, «moltes vegades, sobretot a primera hora del matí, hi ha grups de turistes que passen pel carrer i la Tarragona que veuen no és de qualitat. Camions pel mig del nucli antic i que impedeixen el pas no és gaire agradable». Per aquest motiu, els comerciants del carrer Major –pròxims a l’encreuament amb els carrers de la Nau i Cavallers– demanen la creació d’una zona de càrrega i descàrrega que eviti aquesta situació. «Es necessita limitar un espai perquè puguin treballar sense impedir que nosaltres també treballem. Per exemple, la plaça del Rei podria ser un bon espai, assegurant que els vehicles compleixin amb els horaris d’entrada i el temps per descarregar que se’ls permetés», afegeix.

A la vegada, un altre comerciant detalla que «no és estrany trobar-te camions impedint el pas al carrer de la Nau o més d’un vehicle estacionat, de manera que, en diverses ocasions, m’he hagut d’esperar més de mitja hora per poder accedir al meu local i obrir la botiga».

Una altra de les preocupacions dels botiguers d’aquesta zona de la Part Alta és «el perill que suposa per als nens petits, quan aquesta via hauria de ser de vianants i també els problemes amb els quals topa la gent amb mobilitat reduïda. En algunes ocasions, entren a l’establiment, però després no poden sortir».

tracking