Diari Més

Política

Ricomà: «Fernández utilitza el debat de la capitalitat com a cortina de fum»

Abelló (CDC) defensa que «no permetré que es qüestioni», després de les crítiques del portaveu popular

Ricomà: «Fernández utilitza el debat de la capitalitat com a cortina de fum»

Ricomà: «Fernández utilitza el debat de la capitalitat com a cortina de fum»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El debat sobre la capitalitat de Tarragona torna a estar sobre la taula. Els portaveus dels grups municipals d’ERC i CDC de l’Ajuntament de Tarragona han reaccionat a les declaracions del líder popular, Alejandro Fernández, en les quals manifestava que «no acceptarem que l’independentisme discuteixi la capitalitat de Tarragona». El número 1 del Partit Popular va emetre aquestes declaracions després que, segons explicava, a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent, «el món independentista hagi instat al Govern de la Generalitat de Catalunya a debatre, entre d’altres qüestions, la capitalitat de la província de Tarragona».

En resposta, el portaveu d’Esquerra, Pau Ricomà, assegurava ahir que «l’objectiu de Fernández és crear una cortina de fum d’una història que no existeix. Aquestes declaracions van arribar de la mà de Xavier Forcadell, el coordinador general de la Diputació de Barcelona». En aquest sentit, remarcava que «aquest home va expressar la seva opinió personal i Fernández se n’ha volgut aprofitar per fer un joc de malabars i no parlar dels temes que són realment importants». Així, Ricomà posava en primer terme la «gestió privada de l’Anella Mediterrània mitjançant l’empresa de Santa Gadea, fet que suposarà un deute de 150 milions d’euros en 40 anys». A la vegada, el portaveu d’ERC va defensar que reobrir el debat de la capitalitat és «absurd i no toca». Per aquest motiu, defensava que «Tarragona serà el que hagi de ser en la mesura de treballar pel territori». D’aquesta manera, posava d’exemple la Universitat Rovira i Virgili. «La seva manera d’entendre el territori és la que hem de seguir. S’ha de treballar conjuntament», afegia a la vegada que subratllava que «el debat de la capitalitat de Tarragona està tancat i barrat».

Per la seva banda, el portaveu del grup de CDC a la ciutat, Albert Abelló va afirmar que «com a tarragoní, no permetré que es qüestioni la capitalitat, en cap moment». Ara bé, va deixar clar que «jo no he de desautoritzar a ningú, ja sigui del meu partit o d’un altre». Coincidint amb Ricomà, Abelló definia el debat de la capitalitat pel territori com «un desgast absurd». «Cada cert temps torna a sortir a la llum aquesta mena d’urticària. El 2008 vam ser molts els que ens vam aixecar en contra de la cocapitalització, Tarragona - Reus», detallava. L’expert en Dret i coordinador de la Diputació de Barcelona, Xavier Forcadell, va urgir al govern, a les formacions sobiranistes i al món acadèmic a «obrir el meló» d’aquesta qüestió, per tal de dibuixar l’organització local del possible estat independent. En aquest sentit, va parlar de diversos aspectes polèmics com la capitalitat del Vallès i el Camp de Tarragona, les vegueries del Penedès i Terres de l’Ebre, el paper de diputacions provincials, les àrees metropolitanes i consells comarcals o la possible fusió de municipis de menys de 1.000 habitants. Fernández havia manifestat també que «la ciutat de Tarragona no és independentista, un fet que es demostra elecció rere elecció».

Ricomà: «Fernández utilitza el debat de la capitalitat com a cortina de fum»

Ricomà: «Fernández utilitza el debat de la capitalitat com a cortina de fum»Cristina Aguilar

tracking