Diari Més

Reivindicació

Parc Riu Clar tallarà la T-11 el 17 de setembre si la tanca no desapareix

L’empresa continua realitzant nous contractes publicitaris per a l’estructura

La CUP dóna suport a l'Associació de Veïns de Parc Riuclar

La CUP dóna suport a l'Associació de Veïns de Parc RiuclarCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Parc Riu Clar tenen la intenció de tallar la carretera T-11 a l’alçada de la rotonda que uneix Torreforta amb el barri el dissabte 17 de setembre, si la tanca publicitària d’uns 17 metres d’alçada no desapareix abans d’aquesta data. I és que el malestar dels residents en aquest indret de la zona de Ponent de Tarragona és considerable: si des del 16 de desembre del 2015 havien de lidiar amb un cartell publicitari a la zona elevada de l’estructura, ara se n’ha sumat un altre més, ja que l’empresa continua realitzant nous contractes publicitaris. Aquesta darrera setmana, dimecres, operaris de la companyia Anunzzia van procedir a instal·lar un segon element a l’espai buit, a la banda del tòtem que encara quedava buida –en el sentit de Reus en direcció cap a Tarragona–.

Veient que l’Ajuntament no ha ordenat, de moment, retirar l’estructura, i que el seu espai destinat a la publicitat es duplica, molts veïns comencen a plantejar-se prendre’s la llei per la seva mà, «alguns em diuen que volen anar amb una radial i que volen tirar-ho, d’altres que li calaran foc. Jo els hi dic que no facin res, perquè després ens posaran les culpes a sobre. Però tinc por que algú se li unflin els nassos i facin alguna cosa i acabi passant quelcom dolent», apuntava la presidenta de l’Associació de Veïns del barri de Parc Riu Clar, Josefa Rodríguez. La Federació d’Associacions Veïnals de Tarragona, amb el president Antonio Peco al capdavant, també s’ha posicionat clarament en contra de la tanca de grans dimensions, «donem total suport a la reivindicació. Una zona residencial no pot tenir tòtems d’aquest tipus. Això no és un polígon. A banda, es va instal·lar sense haver consultat als veïns».

Peco es proposa mobilitzar a un gran nombre de veïns, «depen de la gent que vingui podrem tallar més espai, volem fer-ho visible. La primera setmana de setembre farem una reunió amb la Federació i veurem com ho fem».

Manca de permís

La presidenta de l’associació explica a aquest diari que el mateix dia que els operaris col·locaven el segon cartell publicitari, que anuncia el Parc Central de Tarragona, va telefonar d’urgència a l’Ajuntament, per tal de saber si en aquesta ocasió l’empresa havia demanat tots els permisos o havia informat al consistori de la col·locació d’un nou element al tòtem. Per a sorpresa de Rodríguez, i sempre segons la seva versió, l’Ajuntament de Tarragona li va indicar un dia després, «que no havien trobat cap document. Ni un permís ni una nota informativa. Ells no tenien res», apuntava.

Tal és la desconfiança de l’associació de veïns en vers els tècnics del consistori, que Rodríguez es va decidir la setmana passada, veient que la tanca acollia un anunci més, a denunciar la col·locació de l’estructura al seu barri, al Síndic de Greuges de Catalunya. «Els hi vaig fer arribar tot el que està passant, tota la situació que estem vivint», apuntava.

Menors enfilant-se a la tanca

A banda de l’impacte visual, els veïns es queixen de la perillositat que suposa l’element: com ja van denunciar en aquest diari al maig, des de l’arribada del bon temps, de forma habitual, una vintena de nois i noies d’entre 15 i 16 anys s’enfilen a l’estructura per tal de treure’s fotografies, aquesta mateixa setmana ha succeït. «A primera hora de la nit es posen davant del local de l’associació de veïns i quan són les 2 o les 3 de la matinada van cap allà i pugen i baixen. No vull saber què passarà el dia que caiguin. Al principi jo baixava per cridar-los l’atenció, però ja no ho faig, jo no sóc la policia del barri», apuntava Rodríguez.

Des de l’associació asseguren que l’Ajuntament permet a l’empresa Anunzzia dilatar els terminis per presentar els permisos. Avui Rodríguez es tornarà a presentar a l’Ajuntament. «Un particular quan ha de fer obres ha de demanar tots els permisos i te’ls poden venir a demanar, doncs, amb aquesta estructura també s’hauria de fer», remarcava Peco.

tracking