Diari Més

Festes

Tarragona comptarà amb uns gegants romans a partir de l'any vinent

Els impulsors són els propietaris de La Botigueta de la Festa, un taller d’artesans situat al carrer de la Nau que atrau la mirada dels vianants

Tarragona comptarà amb uns gegants romans a partir de l'any vinent

Tarragona comptarà amb uns gegants romans a partir de l'any vinentCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’any que ve, la ciutat de Tarragona comptarà amb una altra parella de gegants. Es tracta de Cornelius Escipió i Emilia Tercia, una parella de romans que va assentar-se a Tarragona. Els impulsors de la iniciativa són Ferran Rei i Carmen Muñoz, propietaris de La Botigueta de la Festa. «Volem viure la festa des de dins», expliquen.

Escipió, més conegut com l’Africà, va ser un important polític de la República romana que va servir com a general durant la Segona Guerra Púnica. El seu pare i el seu germà gran van decidir assentar colònies a Tarragona. Més endavant, l’Africà es va instal·lar a la ciutat. Emilia Tercia era la seva dona.

Els encarregats de donar vida als dos personatges històrics van fer un treball de recerca per descobrir la procedència d’aquests romans. Van decidir fer uns esbossos i els resultats van ser sorprenents.Actualment, la parella, que té la botiga i el taller situats al carrer de la Nau, ja han construït els bustos –el rostre i les espatlles–. Segons tenen previst els artesans, els futurs gegants tindran una alçada aproximada de quatre metres, gairebé com els Gegants Moros de la Ciutat. Escipió anirà vestit amb una camisa de color granat i una Tau a l’esquena. Per la seva banda, Emilia comptarà amb un pot de perfum. El material utilitzat per fer l’estructura dels gegants és cartró pedra i els detalls, com per exemple la cuirassa i el casc romà d’Escipió, es faran amb fibra de vidre. De moment, els artesans encarregats de construir la parella de gegants no vol donar més detalls, «ja que volem que hi hagi sorpreses», expliquen.

Per poder treure els elements festius, La Botigueta de la Festa necessitarà crear una colla gegantera que, de moment, s’està configurant. «Volem formar part de la festa a través d’una entitat de gegants», explicava Ferran Rei, artesà i propietari del negoci. L’objectiu és que els Gegants de La Botigueta de la Festa puguin ballar durant l’Arrencada dels Gegants de l’any vinent, acte que està emmarcat en les festes de Santa Tecla. Ara només falta el vistiplau de l’Ajuntament, que ha assegurat que no hi haurà cap problema, sempre i quan compleixin els requisits.

L’art de la festa

En Ferran Rei i la Carmen Muñoz van decidir obrir una botiga que també servís com a taller per poder fer imatgeria festiva. «La idea és que tothom pugui veure’ns mentre treballem», explica Carmen Muñoz. La parella d’artesans es dedica a fer rèpliques d’elements del Seguici Popular i d’altres figures. La setmana passada van vendre el capgròs del Gegant Moro de la Ciutat per uns 360 euros. El material que utilitzen, per norma general, és el cartró pedra i la fibra de vidre. El Nano Capità, el cap de l’Àliga i del Drac de Sant Roc o les màscares dels diferents elements del Seguici són altres de les obres d’art que porten a terme els propietaris de La Botigueta de la Festa.

L’any 2011 es van instal·lar al carrer Gasòmetre, però ben aviat es van adonar que era important està al centre neuràlgic de les festes. L’any passat, la parella va decidir obrir la botiga-taller al carrer de la Nau, que s’ha convertit en una atracció per veïns i turistes. «Ens agrada que els tarragonins visquin la festa amb nosaltres», expliquen.

Tarragona comptarà amb uns gegants romans a partir de l'any vinent

Tarragona comptarà amb uns gegants romans a partir de l'any vinentCristina Aguilar

tracking