Diari Més

Sociosanitari Francolí

GiPPS assegura que cada agost tanca 39 llits per manteniment

La direcció de l’empresa nega que l’atenció als usuaris hagi variat quantitativament ni qualitativament respecte els anys anteriors

Pla lateral de diversos representants sindicals i del comitè d'empresa davant de l'Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona el 17 d'agost del 2016

empresa, personal, treballador, pacient, retallada, sou, Hospital Sociosanitari Francolí, llit, manca, tancatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de les denúncies efectuades pels sindicats Metges de Catalunya, SATSE i CGT sobre el tancament de llits, rebaixa de sous i manca de personal durant l’estiu a l’Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona, la direcció de l’empresa Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPPS), gestora del centre, ha respost aquest dijous que, com cada mes d’agost, es tanquen 39 llits de l’hospital atesa«la davallada de l’activitat i la necessitat d’emprar aquest període per realitzar tasques de manteniment de les habitacions». En referència als 42 pacients, que segons els sindicats, esperen una plaça al centre, la direcció ha afirmat en un comunicat que, a dia d’avui, realment són 11 els que es troben en llista d’espera.

En aquest sentit, segons les dades facilitades per l’empresa, la llista d’espera compartida -de pacients ingressats a Joan XXIII pendents d’ingrés a altres centres- és només de 21 persones, de les quals sis estan pendents d’ingrés en altres sociosanitaris aliens a GiPSS i, uns altres quatre, són pacients aguts que precisen, per la seva patologia, romandre a planta a l’Hospital Joan XXIII. Els onze restants són els que realment estan en la llista d’espera d’ingrés a l’Hospital Sociosanitari Francolí. D’aquests, vuit són d’UFISS de Geriatria -convalescència i llarga estada- i, els tres restants, són d’UFISS de Cures Pal·liatives.

La direcció de GiPPS afirma que, en base a la memòria d’activitat de l’any passat, la mitjana de temps d’espera per ingrés a l’Hospital Sociosanitari Francolí, prèvia valoració d’UFISS de Cures Pal·liatives, és de 0,36 dies des del servei d’Urgències i de 3,3 dies des de planta d’hospitalització de l’Hospital Joan XXIII. D’altra banda, la mitjana de temps d’espera dels pacients que han d’ingressar al Sociosanitari Francolí, prèvia valoració d’UFISS Geriatria, és de 5,12 dies des de plantes d’hospitalització, segons la companyia.

Negació de la retallada de sous

Pel que fa a l’atenció d’incidències a l’Hospital Sociosanitari Francolí, GiPPS sosté que «en cap cas ha quedat desatesa cap urgència». Així, afirma que, de dia, les urgències es cobreixen amb mitjans propis i, durant les nits, festius i caps de setmana, mitjançant un conveni amb l’ICS -Hospital Joan XXIII-. En referència a la denúncia dels sindicats que, al juliol, es va retallar el sou al 29% de la plantilla, GiPPS ho nega i assegura que la mesura respon a l’aplicació del Decret Llei 3\/2010 de la Generalitat de Catalunya del 29 de maig pel qual el salari de 2016 no pot superar la quantitat rebuda en el salari de 2010, un cop descomptat el 5% de l’esmentada quantitat. Aquesta obligació també es recull, afirma GiPPS, en el Conveni SISCAT en vigor en la seva Disposició Addicional Primera.

En el comunicat, la direcció afirma que, amb data 6 de juliol, la direcció va emplaçar al Comitè d’Empresa a una reunió celebrada el 15 de juliol per tractar aquesta qüestió. En la mateixa es va traslladar per part de l’empresa als representants que van assistir la forma com s’aplicarà aquest manament i l’impacte que tindrà entre tot el personal de GiPSS. Posteriorment, en data 22 de juliol, la gerència i personal directiu de GiPSS es va tornar a reunir amb els representants del Comitè d’Empresa i del Sindicat CGT «per tal d’informar-los de la legalitat de la mesura en base a les sentencies favorables del Tribunal Suprem i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya». El comunicat subratlla que la Direcció de Recursos Humans «es va posar a disposició de tot el personal de l’empresa per tal d’informar i resoldre dubtes al voltant d’aquest fet» i que un total del 50% de la plantilla de GiPSS -aquells que ho van sol·licitar-, se’ls va atendre personalment.Finalment, GiPPS assegura que, al juliol, l’empresa va lliurar als representants dels treballadors una auditoria externa signada per l’interventor. Al seu torn, els sindicats reclamen una auditoria de gestió.

tracking