Diari Més

Problemàtica

Els bars de la plaça dels Sedassos no poden posar barres per Sant Magí

L’Ajuntament atribueix aquesta decisió a Protecció Civil, que creu necessari utilitzar la plaça com a sortida d’emergència

Els bars de la plaça dels Sedassos no poden posar barres per Sant Magí

Els bars de la plaça dels Sedassos no poden posar barres per Sant MagíCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Només fan que donar-nos bufetades i no és just». Aquesta és la sensació d’Asunción Mazariegos, propietària del restaurant Les Bruixes de la plaça dels Sedassos. I és que, fa quatre dies, l’Ajuntament de Tarragona va enviar el ban a tots els establiments de la zona informant que cap bar i restaurant de la plaça podran posar barres a l’exterior durant les festes de Sant Magí.

El consistori atribueix aquesta decisió a les necessitats de Protecció Civil, que creu necessari utilitzar la plaça Sedassos com a sortida d’emergència de la plaça de la Font, en el cas que passi alguna incidència.

A més, el ban també especifica que durant la vigília de Sant Magí –demà–, des de les sis de la tarda i fins que acabi la festa a la plaça de la Font, els bars i restaurants de la plaça dels Sedassos no podran posar tampoc terrasses. «Tot són obstacles. Quan vam agafar el restaurant ens van dir que durant les festes era quan més caixa es feia. Però nosaltres això encara no ho hem pogut comprovar», explica la propietària de Les Bruixes. I és que totes aquestes prohibicions van començar durant la Santa Tecla passada, quan el dia abans de començar les festes, els bars van rebre un comunicat de l’Ajuntament on informava que no tenien permís per posar barres. Molts negocis havien comprat ja els barrils de cervesa i havien contractat personal.

Per norma general, els bars de la plaça dels Sedassos tenen permís fins a la una de la matinada durant els caps de setmana, però els propietaris estan atemorits, perquè asseguren que els bans són molt ambigus i tenen por que els multin. El document diu que, durant les festes de Sant Magí, els establiments de la plaça dels Sedassos poden estar oberts fins que s’acabin els actes. Però sense barra i sense terrassa. «A l’estiu, als clients no els hi agrada entrar dins d’un bar», expliquen els propietaris dels establiments de la plaça dels Sedassos. Entre una cosa i l’altra, asseguren que «l’única opció és tancar, perquè així no es pot treballar», explica Asunción Mazariegos. Sense anar més lluny, la setmana passada van multar al propietari de la Pizzeria Sedassos.Per altra banda, el ban també informa que, com que no es poden posar barres, tampoc es pot vendre alcohol en botelles de vidre ni en llauna.

Demanen veure el document

Fa uns mesos, la regidora de Festes, Begoña Floria, va emplaçar als propietaris dels bars i restaurants de la plaça dels Sedassos a una reunió amb Protecció Civil i la Guàrdia Urbana. Tot i així, els afectats no van quedar conformes i asseguren que lluitaran fins al final «per la seva dignitat». Tot i així, els propietaris no volen saltar-se les normes i acataren, de moment, tot allò que l’Ajuntament digui, «per por a no ser sancionats», explica Asunción Mazariegos.

De moment, els principals afectats ja s’han dirigit a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana per demanar el document en què diu que és necessari que la plaça dels Sedassos s’utilitzi com a sortida d’emergència durant els actes festius celebrats a la plaça de la Font. «És molt injust que una plaça pugui guanyar-se la vida i una altra hagi de tancar, no és just», explica indignada Asunción Mazariegos. Per altra banda, els establiments afectats van demanar fa unes setmanes reunir-se amb la regidora de Festes per explicar la seva problemàtica. Asseguren que encara no han rebut resposta.

tracking