Diari Més

Festes

Els veïns del Cós del Bou reben l'aigua beneïda de Sant Roc amb una gran Cercavila

Van anar a recollir el carro de l’aigua al portal de Sant Antoni

Els veïns del Cós del Bou reben l'aigua beneïda de Sant Roc amb una gran Cercavila

Els veïns del Cós del Bou reben l'aigua beneïda de Sant Roc amb una gran CercavilaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes de Sant Roc celebraven ahir nombrosos actes, entre d’altres la Cercavila de l’arribada de l’aigua del patró del barri. Hi van participar elements del seguici de Sant Roc, però també alguns altres de convidats. Van estar encapçalats pel Canó. Darrere seu, el seguien el Drac Petit de Sant Roc, el Drac Petit de Montblanc, el Maginet de les Timbales, els Negritos i Gegants Infantils, el Nano Caleto, els Nanos, els Negritos de la ciutat, els Grallers Tocaferro, els Gegants del Cós del Bou, els Grallers de Monnars, els Gegants Romans de Lleida i el Ball de Bastons de Tarragona. Els van acompanyar també els veïns, amb els càntirs, la Pubilla i les seves Dames. S’hi van sumar com és tradició, les imatges de Sant Roc i la Mare de Déu, autoritats i la Xaranga Tocabemolls.

Recollir el carro de l’aigua

El seguici va sortir a les sis de la tarda del Cós del Bou, seguint per baixada Peixateria, Sant Hermenegild, plaça del Rei, Portella i Granada, fins a arribar al portal de Sant Antoni, on es va recollir el carro de l’aigua. L’enorme seguici va tornar tot seguit al barri pel carrer de la Mare de Déu de la Mercè, Peixateries Velles, plaça del Fòrum, Merceria, Major, la Nau, baixada Peixateria i Cós del Bou. En arribar davant de la capella es va realitzar una passada dels grups festius.

Mitja hora abans de la Cercavila, petits i grans van poder fer-se fotografies amb els seus elements preferits, ja que els dracs i els gegants es van plantar precisament perquè tothom els pogués veure i tocar amb detall. En acabar la Cercavila, el mossèn Joan M. Ferrer va fer la benedicció de l’aigua, i es va repartir entre veïns i amics del barri.

tracking