Diari Més

Castellers per un dia i sense pertànyer a cap colla

L'Associació Cultural Tarragonina d'Amics/gues Castellers/es (ACTAC) organitza el sisè Passacarrer Casteller durant les festes de Sant Magí d'aquest 2016

Castellers per un dia i sense pertànyer a cap colla

Castellers per un dia i sense pertànyer a cap collaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Passacarrer Casteller, organitzat perl’Associació Cultural Tarragonina d’Amics/gues Castellers/es (ACTAC), torna un any més en el marc de les Festes de Sant Magí.Aquest dimecres 17 d’agost, a les 19.30 hores,des de la plaça del Pallol es donarà el tret de sortidadel'acte, que finalitzarà a la plaça Dames i Vells.

El que l'entitat proposaéspassar un dia com a casteller sense la necessitat de pertànyer a cap colla, de manera que tothom que vulgui participar-hinomés cal que porti una camisaqualsevol i una faixa -si no se'n té l'ACTAC en deixa-. L'activitat va dirigida, a més de a la ciutadania en general, a «totsels que siguin aficionats als castells i que, per un motiu o altre no participen en les colles, o bé a castellers que vulguin gaudir d’una activitat castellera, puntual, sense rondes, presses, ni grans fites», asseguren des de l'ACTAC. Es reivindica, amb aquest acte,una manera de bastir castells diferent a les exigències que demana una exhibició castellera moderna.D'aquesta manera,els carrers de la Part Alta i les places més emblemàtiques de la ciutat seran testimonis directes de la sisena edició del Passacarrer Casteller. La Xaranga Tocabemolls posarà el to musical durant la cercavila. Un cop finalitzat el Passacarrer Casteller, esfaràun pica-pica per acabar d’arrodonir la tarda.

L'itinerari del Passacarrer serà el següent:Portal del Roser, plaça Pallol, carrer Salines, carrer Sant Domènech, carreró de la Palma, plaça de la Font, Baixada Misericòrdia, carrer Major, plaça de les Cols, carrer Merceria, carrer Pare Iglésies, carrer de les Coques, Portal del Carro, carrer de les Coques, Pla de la Seu, plaça de les Cols, carreró de Sant Magí i per acabar, plaça Dames i Vells.

Què és l’ACTAC? L’Associació Cultural Tarragonina d’Amics/gues Castellers/es (ACTAC), es constitueix formalment en data 16 de novembre de 2010 fruit de la iniciativa per part d’un grup d’amics aficionats als castells, alguns d’ells en actiu en diverses colles, i d’altres que en algun moment han format part d’una colla. Des d’un primer moment, i així queda reflectit en els seus estatuts, l’ACTAC neix amb la finalitat com associació del«manteniment, divulgació i mostra de les activitats culturals i festives, al voltant del fet casteller Tarragoní». Des de l'Associació no es volinterferir en el ric panorama casteller tarragoní,i tansolsespretén complementar la festa dels castellsi centrar-se en la seva part més lúdica i més senzilla: la del plaer de fer castells en un ambient distés, sense fites que impliquin una gran dedicació, sense temporades, sense llargs calendaris d’assaig, sense frustracions,... Mostrant petites construccions fetes de la participació puntual de la gent.

tracking