Diari Més

Festes

La Cucafera de Tarragona llueix una imatge renovada en el seu 25è aniversari

L’Associació dels Veïns del Port ha presentat, alhora, la nova samarreta, coincidint amb l’efemèride

La Cucafera de Tarragona llueix una imatge renovada en el seu 25è aniversari

La Cucafera de Tarragona llueix una imatge renovada en el seu 25è aniversariChristel Torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La restauració de la Cucafera de Tarragona s’ha fet pública, aquest diumenge a la tarda, a la plaça tarragonina de les Cols, davant la mirada de centenars de veïns. Després de 25 anys d’història d’una de les figures més representatives del bestiari de Tarragona, l’escultora Àngels Cantos, amb la col·laboració d’Antoni Mas- en l’apartat d’estructura i mecanisme intern- i de Juan Jesús Paredes, encarregat de fer el rentat de cara a les escames de cuir, ha realitzat l’arranjament integral d’aquest popular element festiu a la ciutat.

L’Associació dels Veïns del Port, alhora, haaprofitat l’acte d’exhibició de la Cucafera renovada per presentar la nova samarreta identificativa dels portadors i acompanyants d’aquest drac mitològic. L’Iván Puente és l’autor d’aquest nou disseny, l’Aitor Bueno ha redissenyat el logotip de l’Associació de Veïns i l’Àlex Carrasco ha estat el responsable de crear el nou logotip de l’entitat. El mecanisme per llançar els caramels també ha estat perfeccionat i, després de més de quatre anys fora de servei, ha tornat a repartir dolçor entre els més petits.

Des de l’associació, es mostren contents per haver recuperat “una de les peces més importants del bestiari popular tarragoní”. “Explica la llegenda que aquesta figura mitològica que va entre el drac, la tortuga i el cocodril va ser domesticada per Santa Marta, segons unes fonts, o per Santa Margarida, segons altres, i des de llavors en lloc de menjar-se les persones, llança caramels per la boca”, ha manifestat Adrià Recasens, cap de comunicació de la Cucafera Tarragona.

Per la seva banda, Begoña Floria, regidora de Festes de l’Ajuntament de Tarragona, ha rendit homenatge a Pepe Ruiz, antic president de l’Associació dels Veïns del Port de Tarragona, i n’ha ressaltat la seva entrega i dedicació envers la ciutat.

Posteriorment a la presentació de la Cucafera restaurada, s’ha donat pas a la cercavila de lluïment amb la presència de la Cucafera petita i gran de Tortosa i la Cucafera de Reus, que han volgut acompanyar a la Cucafera tarragonina en un dia de celebració.

tracking