Diari Més

Comerç

IKEA no posa terminis, però referma el seu compromís amb Tarragona

La multinacional sueca no construirà el centre comercial fins que «les fites urbanístiques de la ciutat estiguin llestes»

IKEA no posa terminis, però referma el seu compromís amb Tarragona

IKEA no posa terminis, però referma el seu compromís amb TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multinacional sueca IKEA ha assegurat al Diari Més que encara és aviat per parlar de terminis i que «fins que les fites urbanístiques no estiguin llestes i solucionades no es podrà parlar de terminis». Tot i així, l’empresa de mobles ha assegurat que la seva intenció segueix sent la mateixa: estar a Tarragona com més aviat millor. «Hem de ser respectuosos amb el desenvolupament urbanístic que encara queda per resoldre», explica la companyia. L’empresa es refereix així a la urbanització de la zona, on està previst construir el centre comercial. Segons sembla, quan el projecte del Pla Parcial 10, situat al costat de la T-11, a l’alçada de Campclar, es materialitzi, l’empresa tirarà endavant amb la construcció del centre comercial.

Segons va explicar públicament l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, a principis d’aquest any, a l’abril haurien d’haver començat les obres del centre comercial de la multinacional sueca a Tarragona, una vegada es solucionessin els tràmits pendents. Quatre mesos després d’aquestes declaracions, la zona segueix sense estar urbanitzada i tampoc s’està construint el centre. La intenció del consistori tarragoní era que el centre comercial d’IKEA estigués obert pels Jocs del Mediterrani. Ballesteros calculava que, posant la primera pedra al mes d’abril, amb un any i mig, IKEA ja estaria obert.

L’Ajuntament va assegurar que s’invertiria, enguany, 611.000 euros en la urbanització de les finques municipals d’aquest pla parcial. Segons l’alcalde, aquest nou barri, situat al costat de la T-11 a l’alçada de Campclar, comptaria amb un gran nombre de pisos de protecció oficial i zones verdes. A més, Ballesteros, ha afirmat, en més d’una ocasió, que IKEA no és l’única firma interessada a construir en aquesta zona.

Per portar a terme aquesta construcció, IKEA té previst invertir uns 60 milions d’euros en el centre, que serà el primer de Catalunya situat fora de la província de Barcelona. Es calcula que donarà treball, durant la fase d’obres, a unes 500 persones. Ara només falta esperar l’aprovació de les llicències comercials i d’obres pertinents per començar les obres.

tracking