Diari Més

Fins a 600 aspirants opten a les dotze places d'agents de la Guàrdia Urbana

La tasca d’aquests agents que s’incorporaran serà controlar el trànsit, sobretot a la zona del centre, i supervisar el flux de masses

Fins a 600 aspirants opten a les dotze places d'agents de la Guàrdia Urbana

Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona, controlant el trànsit.Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

600 aspirants s’han presentat per accedir a les dotze places de Guàrdia Urbana de la ciutat de Tarragona. Aquest dimecres va vèncer el termini per sol·licitar la plaça, tot i així, segons fonts municipals, encara falta saber si arribaran més sol·licituds per correu, des de l’Estat o des de la Generalitat. L’alta afluència en aquesta convocatòria era d’esperar, «ja que entrar a formar part del cos de la Guàrdia Urbana es tradueix en tenir un treball fix amb un sou també fix», explicava un dels aspirants.

En aquesta convocatòria, s’han pogut presentar tant aquelles persones que tenen experiència en el camp de la seguretat, com aquelles que no. «Com qualsevol concurs lliure, hauran d’acreditar uns coneixements i passar unes proves, també físiques», deia en declaracions a aquest mitjà, Pau Pérez, regidor de Seguretat.

Alguns dels requisits de participació de la convocatòria són tenir la nacionalitat espanyola, tenir entre 18 i 57 anys i una alçada mínima de 170 centímetres per als homes, i 160 per a les dones. A més, és necessari no haver estat condemnat per cap delicte. Pel que fa a l’àmbit acadèmic, cal estar graduat en educació secundària o ser tècnic d’un cicle formatiu de grau mitjà o superior i posseir els permisos de conducció B i A2, com a mínim. Per altra banda, l’aspirant es compromet «a portar armes», tal com diu el document de les bases de la convocatòria, i també a sotmetre’s a les proves mèdiques.

Els 600 aspirants que han presentat la sol·licitud d’admissió a la convocatòria de selecció de personal per les dotze places de la Guàrdia Urbana, han hagut de registrar, via OMAC, el document amb les seves dades personals abans del dia 10 d’agost. També han hagut d’abonar 22 euros per tenir dret d’examen. A més, han presentat el certificat de nivell intermedi de català, més conegut com el B2, ja que és una condició indispensable.

Segons fonts municipals encara es desconeix quan es començaran a realitzar les proves, de totes maneres, han informat que, fins passades les festes de Santa Tecla, no hi haurà cap tipus de comunicat.

Tretze places més

A banda de les dotze places, el consistori n’afegirà tretze més a través de la inclusió d’agents d’altres cossos que hagin demanat un trasllat. El regidor de Seguretat, Pau Pérez, va recordar que l’objectiu del govern, des del 2007, ha estat afegir 100 places de Guàrdia Urbana. Des d’aleshores, «ja hem aconseguit afegir-ne 60 i ens falten 40 places que volem sumar de deu en deu en aquests quatre anys de mandat», assegurava Pérez. Però finalment, la proximitat dels Jocs Mediterranis ha provocat aquesta acceleració en el procés.

Amb l’obertura d’aquestes dotze places, es busca recuperar la Unitat de Mobilitat que, fins fa tres anys, formava part de la Divisió de Trànsit de la Guàrdia Urbana. La tasca d’aquestes dotze persones serà controlar el trànsit a la zona centre i supervisar el flux de masses. D’altra banda, es preveu que la resta de les tretze places s’utilitzin per cobrir les places de diverses divisions. Pel que fa a les quinze places pendents, l’Ajuntament calcula que el concurs s’obrirà el 2018.

tracking