Diari Més

Infraestructures

Els veïns rebutgen el trasllat del centre obert al Parc Francolí

L’Ajuntament ha demanat una reunió amb la Generalitat per tal que veïns i Govern arribin al consens

Els veïns rebutgen el trasllat del centre obert al Parc Francolí

Els veïns rebutgen el trasllat del centre obert al Parc FrancolíCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del Parc Francolí de Tarragona s’oposen a la construcció del nou centre obert penitenciari de la ciutat, previst al carrer de l’Arquebisbe Pont i Gol. L’assemblea veïnal, reunida aquest dilluns, hamanifestatel seu rebuig unànime al projecte irepresentants de l’associació s'han reunitamb l’alcalde en funcions, Alejandro Fernández, i amb el tinent d’alcalde de Territori, Josep Maria Milà, per traslladar-los el seu malestar.

En un comunicat, l’Ajuntament de Tarragona ha manifestatel seu suport a les inquietuds i preocupacions del veïnat i ha anunciatque demanarà una reunió a tres bandes entre Generalitat, Ajuntament i veïns per tal que es donin les explicacions oportunes sobre el projecte. Tot i que la competència i decisió final correspon a la Generalitat, el consistori tarragoní reclama al Govern «transparència i diàleg» amb els veïns abans de prendre una decisió definitiva.

Durant la trobada entre els representants de l’Ajuntament i els veïns, l’alcalde en funcions, Alejandro Fernándezha explicatcom funciona la legislació dels centres oberts, en què especifica que ha d’estar situat en trama urbana per tal de preservar la funció principal, que és la de reinserció. Alguns dels criteris necessaris per ubicar un centre penitenciari són que tinguin facilitat de transport i que els presos puguin relacionar-se amb la societat.

Actualment, el centre penitenciari obert està situat a l’antiga presó i acull aquells interns que estan en règim de tercer grau. Durant el dia, el centre està buit i els presos només van a dormir.

L’Ajuntament està d’acord que el centre penitenciari es traslladi de lloc, ja que aquests terrenys de la Generalitat s’han de vendre per tal de poder finançar la Ciutat de la Justícia, però per altra banda, Fernández assegura que és necessari que els veïns de la zona del Francolí i la Generalitat arribin a un consens.

De moment, l’Ajuntament ha demanat una reunió amb el Govern perquè, com a mínim, donin una explicació als veïns sobre temes, com per exemple, el perfil dels interns que està previst que hi hagi al centre. Alguns dels veïns, durant la reunió, han assegurat que, si haguessin sabut que posarien un centre obert penitenciari, no haurien comprat el pis en aquella zona.

tracking