Diari Més

Veïnal

L'avinguda Andorra sacrifica actes pels nens de les festes per la manca d'ajudes

L’associació de veïns Tàrraco explica que està passant per dificultats econòmiques i no rep l’ajuda d’empreses que participaven altres anys

No es podran entregar les bosses, i només hi haurà trofeus per als primers de cada categoria.

La manca de recursos obliga a retallar actes infantils de les festes de l'avinguda d'AndorraCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si ningú hi posa remei, els veïns de l’avinguda d’Andorra tindran enguany, el primer cap de setmana de setembre, unes festes de barri una mica més minvades de l’habitual. Els més petits seran els que pitjor parats podrien sortir-ne. Per començar, no podran gaudir del Parc Infantil. De moment no sembla senzill que puguin comptar tampoc amb les tradicionals bosses de regals que se’ls hi entregaven en acabar les competicions, ni amb molts dels trofeus que guanyaven. A banda, per problemes de permisos, l’associació ha decidit deixar de fer per primer any la Paella popular.

Així, que la manca d’ajuda d’algunes empreses a l’hora de regalar petits objectes de marxandatge pels més petits, sumat a les traves administratives de l’Ajuntament per cuinar menjar al carrer, i la caiguda d’ingressos per la reducció de socis a l’associació, han acabat creant una tempesta perfecta que amenaça amb acabar amb l’esperit d’una de les festes majors de barri més veteranes del centre de la ciutat.

«Fins aquest any tots els nens i nenes que participaven en les activitats s’enduien una bosseta amb regals. Però els negocis, les botigues i les grans empreses que sempre ens donaven coses i regals per posar a les bosses, ens estan fallant. He enviat un correu a Tarragona 2017 i ens han dit que no tenen res de marxandatge per donar-nos, ni un bolígraf. L’Eroski, que sempre ens donava dues o tres caixes plenes de samarretes, tampoc ens dóna res. I l’Spar, que en tenim dos a la nostra zona, també ens està fallant, abans ho feien molt bé, un any ens van regalar 200 ombrel·les, tot el barri en tenia», explicava a Diari Més el president de l’associació de veïns Tàrraco, Pere Calvet. Els problemes interns també pesen, «abans érem 2.000 socis, ara en som molt menys. Tenim una minva, a molts no els hi va bé pagar. Si abans recollíem dels veïns 400 o 500 euros per les festes, ara n’aconseguim la meitat», comentava. «Molts vénen a pagar una setmana abans de les festes, però ja no podem fer-hi res. Ho hem d’organitzar tot dos o tres mesos abans perquè cal demanar els permisos», afegia.

Tot plegat fa que l’exitós Parc Infantil que s’instal·lava els dissabtes enmig de l’avinguda no es pugui contractar enguany. «No podem pagar els 1.000 euros que costa», resumia. Tampoc les tradicionals curses, on han participat la majoria de joves generacions del barri disposaran de tants premis com en edicions anteriors, «enguany només donarem copa als primers de cada categoria, a la resta les medalles, ja que altres anys ens havia costat entre 300 i 400 euros tenir les copes», assegurava.

Altres entitats els hi fan costat

Hi ha entitats i empreses que continuaran un any més col·laborant amb les festes de l’avinguda d’Andorra, és el cas de El Corte Inglés, que des que es va instal·lar al barri aporta diners (abans pagava les Havaneres) o bé contracta directament una activitat. Enguany costejarà un grup d’animació infantil. Els diables de Voramar, que des de fa 26 anys vénen al barri, tampoc faltaran a la cita, tot i que han hagut de fer mans i mànigues: «Els hi vull donar les gràcies perquè el que han fet ells, no ho faria ningú, han vingut per un preu molt rebaixat. Diuen que ho fan perquè les nostres festes i la seva entitat vam començar el mateix any, i sempre hi han estat», exposava Calvet. En general, a la junta de l’associació li agradaria poder tallar el pas de vehicles més sovint, per tal de poder organitzar sopars i festes de forma periòdica, per aconseguir enfortir els vincles entre els veïns d’aquesta artèria d’entrada i de sortida de la ciutat.

tracking