Diari Més

Veïnal

Els veïns de la Part Alta alerten d'un increment dels apartaments turístics

Demanen que es limiti la massificació turística i asseguren que tenen por que el nucli antic es converteixi en una destinació, com ara Salou

Un jove busca informació sobre pisos turístics al carrer la Nau.

Els veïns de la Part Alta alerten d'un increment dels apartaments turísticsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la Part Alta de Tarragona alerten d’un increment de pisos turístics a la zona. «Cada dia veiem persones que entren i surten dels pisos amb motxilles. No volem que això es converteixi en un barri turístic, on es fomenti l’alcohol i la festa», explica Jordi Ferré, president de l’Associació de Veïns de la Catedral a la Part Alta. L’oferta d’aquest tipus de pisos s’ha anat incrementant gràcies a les plataformes web que faciliten el lloguer.

«No sabem si aquests habitatges tenen llicència o són irregulars, però, sigui com sigui, demanem que hi hagi un control del tipus de turistes que vénen», explica Ferré. Els veïns tenen por que la Part Alta es converteixi en Salou, i asseguren que «a la Barceloneta van començar llogant pisos a famílies i han acabat amb un turisme jove que no fa cap favor als veïns», comenta el president.

Els carrers on hi ha més pisos de lloguer temporal són el Mediona, la Nau, el Compte i Misser Sitges. Els propietaris dels habitatges prefereixen llogar-los de manera temporal, per deu o quinze dies. D’aquesta manera, segons va explicar públicament el geògraf de la URV, Albert Arias, «qualsevol apartament turístic genera per al seu propietari fins a quatre vegades més rendiment econòmic que un lloguer convencional».

Per l’associació de veïns de la zona això és un problema, ja que asseguren que un pis turístic deixa de tenir la seva funció social com a habitatge per passar a ser un negoci. «Aquí ens coneixem tots i no ens agrada sortir de casa i veure desconeguts. Això és un barri familiar», explica Jordi Ferré. Els veïns demanen a l’Ajuntament més control a l’hora de donar llicències. «De moment no hem tingut cap problema, però volem prevenir qualsevol situació», explica Ferré.

Una de les pàgines web que ofereix més pisos de la Part Alta de Tarragona és Airbnb. Els preus oscil·len entre els 40 i 80 euros la nit i també inclouen l’esmorzar. Els apartaments més cars estan situats al costat de la Catedral.

Acumulen sorolls

Pels veïns, l’increment d’aquest tipus de pisos influeix en el soroll que pateixen i que ja han denunciat en repetides ocasions. Per l’associació, tots aquests fets «degraden la nostra qualitat de vida». És per això que demanen a l’Ajuntament que no s’atorguin més llicències a bars, que es redueixi l’horari dels locals nocturns, que els actes festius es reparteixin per tota la ciutat i que es limitin els apartaments i la massificació turística. «D’aquesta manera recuperarem l’espai públic», diuen els veïns.

tracking