Diari Més

Urbanisme

Un empresari denuncia l'Ajuntament per prevaricació envers Ca l'Ardiaca

Porta a Fiscalia el consistori ja que no li reconeixen la propietat d’una finca encastada al palau i no hi pot entrar des de fa tres anys

Imatge d'arxiu del Pla de la Seu i el palau gòtic de Ca l'Ardiaca.

Un empresari denuncia l'Ajuntament per prevaricació envers Ca l'ArdiacaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari Xavier Ferrando i representant del Grup Immobiliari Ferbor S.L. ha presentat una denúncia a Fiscalia contra l’Ajuntament de Tarragona, en la qual l’acusa de prevaricació a l’hora d’atorgar la llicència a l’empresa saragossana Desarrollos Arbe SL per tal que converteixi Ca l’Ardiaca en un hotel de luxe. «Les últimes declaracions del regidor Milà deixen ben clar que l’Ajuntament no té cap mena de mirament cap a la meva situació i que donaran la llicència, en quinze dies, per construir un hotel, sense tenir en compte que no poden ocupar la meva finca», detalla.

L’empresari fa anys que defensa que la finca situada al número 2 del Pla de la Seu és de la seva propietat, però no ha pogut accedir-hi des de l’any 2013, quan l’Ajuntament va bloquejar-ne l’entrada i, a la vegada, la promotora del projecte hoteler se n’hauria apoderat «de manera il·legal». Aquesta local de només 175 metres quadrats està encastat, per una part, a la finca número 1 del Pla de la Seu, és a dir, Ca l’Ardiaca i, d’acord amb aquest fet, s’ha originat la disputa per la seva titularitat. De fet, Ferrando recorda que, «fa quatre mesos, el Jutjat de Primera Instància número 7 de Tarragona va prohibir, de manera provisional, que el projecte de construcció de l’hotel a Ca l’Ardiaca inclogués el local número 2». Així ho va dictaminar en una interlocutòria,a la vegada que se li concedien les mesures cautelars, després de la denúnica que havia presentat. Arran d’això, Ferrando va decidir portar el cas fins a la Fiscalia on, fa un mes, va presentar una nova denúncia. A la vegada, destaca que «he demanat, en múltiples ocasions a l’Ajuntament de Tarragona i a l’alcalde, que em reconeguin la possessió d’aquest local i que impedeixin tirar endavant un projecte que ocuparia el meu local. No m’han ni contestat, tenen la documentació i l’escriptura amb l’Arquebisbat. L’única resposta que vaig rebre al respecte és que m’ho volen expropiar».

Ferrando va interessar-se pel local en qüestió –que es coneixia com a Souvenirs i que també s’anomena Ferré Golarons– fa més de deu anys. Va voler adquirir la finca per convertir-la en un restaurant familiar. En aquest sentit, Ferrando explica que va comprar l’any 2013 la finca, però llur titularitat fa tres anys que li disputa la promotora de l’hotel i propietària de Ca l’Ardica, Desarrollos Arbe, del Grupo Artal.

Davant les darreres declaracions de l’Ajuntament, l’empresari està disposat a «arribar fins al final». A més, defensa que «no m’oposo a la construcció d’un hotel que pot ser un benefici per a la ciutat. L’única cosa que demano és que cadascú faci el que vulgui a casa seva i que no envaeixin la meva propietat». Es pregunta també sobre quin projecte s’atorgarà la llicència i recorda que «jo sempre he estat disposat a fer les obres i els arranjaments necessaris per poder utilitzar el meu local, però no m’han escoltat».

D’altra banda, assegura que «prendré accions legals contra tots els agents implicats». Així, està disposat a denunciar «el regidor Milà, el notari que va firmar de manera unilateral l’escriptura a favor de Grupo Artal quan jo ja l’havia adquirit i a tot aquell implicat en les decisions».

tracking