Diari Més

Veïnal

Els veïns de la Part Alta demanen que s'anivelli la plaça del Fòrum

També volen que l’Ajuntament treballi per protegir les restes romanes de la zona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de veïns de la Part Alta de Tarragona es mostra disconforme amb la configuració actual de la plaça del Fòrum. L’Associació de Veïns del Casc Antic i Voltants demana a l’Ajuntament que es reformuli la situació de l’espai i es converteixi en una plaça diàfana i amb un sol nivell. La principal queixa de gairebé tots aquells que viuen per la zona és que no es valoren les restes romanes de la plaça i demanen que es protegeixin.

Pels més petits, aquelles pedres són com una atracci: pugen i baixen, les pinten i hi tiren petards. En canvi, per la gent gran, aquelles restes romanes són com una trampa. En aquests últims mesos, han estat moltes les persones que han caigut. «El patrimoni històric tarragoní s’ha de conservar i el d’aquesta plaça es malmet. Quan unes restes romanes no gaudeixen d’espectacularitat, l’ideal és documentar la zona i tapar les parts que sobresurten», explica Quim Castellví, vicepresident de l’Associació de Veïns del Casc Antic i Voltants. «La gent no valora el patrimoni històric i l’Administració n’és responsable», afegeix.

Fa aproximadament vint anys, l’Ajuntament es va encarregar de donar forma a la plaça. En aquell moment, hi havia pocs bars i la configuració, basada en tres nivells, va semblar l’adequada. «Però ara la plaça no absorbeix les necessitats que té el barri», explica Castellví. Els veïns creuen que l’Ajuntament ha donat llicències a massa bars i restaurants i les terrasses compliquen el pas de la gent gran i dels cotxets amb nadons. «Si la plaça fos diàfana i d’un sol nivell, les terrasses quedarien més ben col·locades i gaudiríem de zones per als vianants», comenta Castellví, que vol deixar clar que l’associació que representa entén que els bars es guanyin la vida. Per alguns dels veïns, les escales situades al mig de la plaça no tenen cap sentit, ja que només són un perill pels nens i per la gent gran, explica el vicepresident de l’associació.

Segons expliquen els veïns, la problemàtica és tan greu que la setmana passada una dotació dels bombers no va poder accedir a la plaça per manca d’espai. Finalment, es va haver de llogar una grua d’un particular.

Els restauradors i comerciants de la plaça coincideixen amb l’opinió dels veïns. Creuen que si l’espai fos diàfan, la distribució de les terrasses seria millor.

tracking