Diari Més

Política Municipal

La CUP rebutja que regidors «i acompanyants» tinguin entrades gratuïtes al 'Tarragona Història Viva'

Ho consideren un privilegi protocolari «propi de patricis romans»

Les recreacions històriques es realitzaran a l'Amfiteatre de Tàrraco.

La CUP denuncia que regidors «i acompanyants» tinguin entrades gratuïtes al 'Tarragona Història Viva'Rafael López-Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha denunciat que el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha tramès a totes les formacions polítiques municipals que disposen d'invitacions pels regidors per assistir de franc 'amb un acompanyant' al primer passi de la recreació històrica Un triomf a Roma i que tindrà lloc aquest divendres dia 5 d'agost a l'Amfiteatre de Tàrraco dins de la cinquena edició del festival Tarragona Història Viva.

La formació anticapitalista ja ha anunciat que ha rebutjat l'oferiment i ha aprofitat per recordar que en diverses ocasions ja ha reclamat que cap regidor hauria de rebre entrades gratuïtes a espectacles: «En concret, al juliol del 2015 la CUP va proposar que tots els grups municipals haurien de deixar de rebre entrades assignades als membres de consistori per assistir a espectacles. Aquesta moció va ser rebutjada amb 20 vots en contra.»

La situació, segons la CUP, ara s'ha vist agreujada perquè a més de rebre la invitació els regidors, aquesta s'ha estès «a un 'acompanyant' sense cap vincle amb l’ajuntament». Per a la CUP, regalar entrades a espectacles i convidar-hi 'acompanyants' «és més propi de patricis romans acostumats a gaudir de privilegis protocol·laris que no pas de ciutadans tarragonins amb prou recursos propis per pagar el preu d’una entrada».

La formació cupaire ho deixa clar en un comunicat que ha fet públic aquest dimecres, «si els regidors i regidores volen assistir a espectacles públics, que s’ho paguin de la seva butxaca i passant prèviament per la taquilla corresponent. Com tothom, com qualsevol».

tracking