Diari Més

REIVINDICACIÓ

Els veïns de Sant Salvador reclamen neteja als sotabosc per evitar incendis

L’associació de veïns també exigirà a l’Ajuntament que reforci la vigilància

Membres del cos de bombers participant aquest dilluns en l'extinció d'un foc proper al barri.

Els veïns de Sant Salvador reclamen neteja als sotabosc per evitar incendisCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de veïns de Sant Salvador, Sant Ramon i Santa Isabel reunirà a la seva junta en els propers dies per concretar les mesures urgents que sol·licitaran a l’Ajuntament per tal que no es produeixin més incendis als boscos de la vora dels seus habitatges. Volen més neteja de les nombroses deixalles que s’acumulen al sotabosc i més patrulles vigilant la zona.

«Trucaré als companys de la junta i plantejarem una reunió, buscarem solucions i veurem què li hem de plantejar a l’Ajuntament de Tarragona», explicava el president de l’entitat Francisco Álvarez, a Diari Més. Els continus incendis que s’estan produint en aquesta zona tenen molt preocupats als veïns. Molts dels habitatges, tant blocs de pisos, adossats o unifamiliars, estan situats al davant d’un bosc, «si es cala foc, jo tinc la casa a 10 metres dels arbres», relatava Álvarez aleshores. De fet un altre veí, l’Ángel González ja va viure aquesta sensació el passat 23 de maig, quan un incendi va cremar gairebé 7 hectàrees a la zona de Santa Isabel. «Vaig poder escoltar el foc des de casa, fins i tot amb les finestres tancades. Era molt sorprenent», va explicar.

Des de l’abril, segons van conformar ahir els Agents Rurals a aquest diari, s’han produït fins a 7 incendis a la zona de Sant Ramon. Una tretzena comptabilitzant els de tot el perímetre (incloent-hi la zona d’Hostalets), alguns dels quals sense cap mena de dubtes, provocats. «Un estava molt clar que va ser intencionat, vam detectar fins a 5 o 6 punts d’ignició diferents en una zona bastant propera. De la resta és difícil determinar l’origen, ja que és una zona de bosc força transitada», explicaven fonts dels Agents Rurals. De fet aquest dilluns es va viure l’últim episodi, amb un foc que va cremar prop d’una hectàrea a tocar del centre del barri, a la zona boscosa prop del CAP, de l’institut i del camp de futbol. Es desconeix si va ser provocat.

Més neteja del sotabosc

La junta de l’associació de veïns vol acordar de forma unànime exigir a l’Ajuntament que es netegin totes les àrees boscoses properes als habitatges que acumulen quilos i més quilos de deixalles, fruit de l’incivisme. «Tota aquesta brossa i la mala herba fa de combustible, així que hi ha més possibilitats que es produeixi un incendi. A més, també hi ha moltes ampolles de vidre trencades, que podrien produir l’efecte lupa i cremar», alertava el president.

Des de l’associació denuncien igualment, que des de fa almenys tres anys no s’han realitzat tasques de desbrossament en profunditat. «Fa tres anys van tallar molts pins i van fer camins perquè poguessin passar els camions de bombers i alhora servissin de tallafocs, però des d’aquell moment no s’ha fet res més o almenys que jo en tingui constància», es lamentava Álvarez. A banda, els ciutadans del barri volen, i així ho faran saber a l’Ajuntament, que s’incrementin les patrulles mixtes de Mossos d'Esquadra i Agents Rurals, que des de fa setmanes ja realitzen tasques de vigilància i prevenció per tal de dissuadir a qualsevol persona temptada de calar foc a l’entorn de Sant Salvador.

tracking