Diari Més

Cultura

La recreació històrica s'instal·la durant dues setmanes a l'Amfiteatre de Tàrraco

Es faran representacions sobre música, gladiadors i un gran espectacle de celebració de victòries militars romanes

Imatge d'una representació durant Tàrraco Viva.

La recreació històrica s'instal·la durant dues setmanes a l'Amfiteatre de TàrracoRafael López-Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Amfiteatre de Tàrraco assumirà tot el protagonisme, les pròximes dues setmanes, de les activitats de ‘Tarragona Història Viva’, amb la celebració de tres espectacles de recreació històrica: ‘La música a l’antiga Roma’, sobre la recuperació de les antigues melodies que sonaven a l’imperi romà; ‘Un triomf a Roma’, per explicar la manera com se celebraven les grans victòries en les campanyes militars; i, finalment, ‘Gladiadors’ per aproparfidelment, i senseestereotips de Hollywood, l’estil de vida que portaven els lluitadors.

La primera d’aquestes representacions tindrà llocaquestdijous, a les 21h. Els italians Ludi Scaenici, el principal grup d’estudi de música antiga i convidats habituals del festival Tàrraco Viva, aproparan als espectadorsels sons i les melodies que formaven part de la vida quotidiana de l’antiga Roma. El Ludi Scaenicitornarà a actuar el dijous 11 d’agost, en el mateix escenari.

El segon espectacle de recreació històrica és una de les principals propostest d’enguany de ‘Tarragona Història Viva’. Tres grups locals (Projecte Phoneix, Nemesis Arq i Thaleia), amb la col·laboració especial dels Ludi Scaenici, interpretaran, de manera fidedigne, la manera com se celebraven les grans victòries militars a l’antiga capital de l’imperi. ‘Un triomf a Roma’ es representarà en doble sessió, una el divendres 5, a les 21h, en català (i comentaris en francès); i l’altra, el dissabte 6, també a les 21, en castellà (i comentaris en anglès). Aquesta reconstrucció explicarà què era el Triomf, quines condicions havien de passar per a la seva celebració, on tenien lloc i qui les organitzava; i, finalment, quin era l’ordre i la composició de la Pompa Triomfal, la desfilada d’honor.

El tercer gran acte que viurà l’Amfiteatre de Tàrraco serà ‘Gladiadors’, un espectacle de reconstrucció històrica sobre la vida dels famosos lluitadors que participaven en els jocs damunt la sorra de l’amfiteatre. La posada en escena de ‘Gladiadors’, que tindrà lloc el divendres 12, el dissabte 13 i el diumenge 14, presentarà moltes novetats respecte a les que es poden veure amb motiu del festival Tàrraco Viva.

tracking