Diari Més

Els hotels de la ciutat freguen el 90% d'ocupació el mes de juliol

Els conflictes que s’estan produint a diversos països de l’entorn del Mediterrani fan derivar a molts turistes al territori

Els hotels de la ciutat freguen el 90% d'ocupació el mes de juliol

Els hotels de la ciutat freguen el 90% d'ocupació el mes de juliolCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotels de Tarragona estan assolint aquest estiu una magnífica ocupació. La xifra registrada al mes de juliol fluctua, segons l’establiment, entre el 75 i el 95%. «Hem tingut el millor mes de juliol des de l’any 2007, hem estat al voltant del 90% i hem recuperat nivells d’ocupació d’abans de la crisi econòmica», assegurava el director de l’Hotel Urbis, Carlos Segarra. «Nosaltres pràcticament hem tingut aquest juliol una plena ocupació. Hem estat a prop del 95%, també hem millorat el nivell d’ingressos», apuntava Eloy Capdevila, director de l’Hotel Lauria. Igual de satisfets es mostraven des de l’Hotel Ciutat de Tarragona i l’Express Tarragona, ambdós del grup hoteler SB. «Hem calcat un any per l’altre. Com estava previst, el mes de juliol hem tingut una ocupació basant alta, molt similar a la de l’any passat, estem treballant al voltant del 90%. Jo firmaria aquesta xifra per tot l’any», explicava Joan Pere Segura, director comercial de tots dos establiments. Tot i que no tan altes, l’Hotel Husa Imperial Tarraco també ha registrat unes bones xifres: han rondat el 75% durant tot el mes.

La inestabilitat del Mediterrani

La majoria de responsables hotelers entrevistats per Diari Més apunten a la situació d’inestabilitat a molts països de l’entorn del mar Mediterrani com a principal responsable de l’augment del nombre de turistes a Tarragona. «És un turista de préstec, ja que molts països de la zona del Magreb estan en conflicte. Turquia també està en conflicte i França també té problemes», resumia Segarra de l’Hotel Urbis. «El turista estranger ve aquí més que res perquè no pot anar ni a Egipte, ni a Túnez, ni a Grècia... Cada cop pot anar a menys llocs...», apuntava Capdevila del Lauria.

En general, els turistes que han visitat la ciutat aquest mes de juliol marxen molt satisfets de la ciutat, i sobretot «sorpresos», és en el que coincideixen diversos hotelers. Diuen que abans de venir, els visitants s’esperen menys del que finalment troben. «Marxen gratament sorpresos, el turisme a Tarragona s’hauria de potenciar i mostrar més», apuntava Capdevila. «A Tarragona tenen un turisme autèntic, a part del patrimoni cultural poden conèixer la ciutat i la seva població autòctona, van a un bar i veuen gent de Tarragona, no és com a Salou que no trobes a ningú d’allí», apuntava Segarra.

Tarragona ha acollit segons els hotelers, visitants de les nacionalitats més diverses, com ara turcs, islandesos, hongaresos, americans, canadencs, belgues i especialment els visitants predilectes de la ciutat: els francesos i els anglesos.

La queixa que reben els hotelers és bàsicament la mateixa de sempre: el tancament dels museus i dels espais emblemàtics del patrimoni en ple estiu. Tanquen les tardes dels diumenges i les tardes dels dilluns. «Que tanquin al novembre dos dies a la setmana si volen, el turisme de Tarragona és molt estacional, només s’omple per Setmana Santa, els caps de setmana de maig i juny, tot el juliol i l’agost, i al setembre», relatava Capdevila.

Un agost de plena ocupació

Si el juliol ha estat bo, el mes per excel·lència de les vacances serà encara millor pels hotelers tarragonins. «Portem diversos anys que al mes d’agost rondem el 100% d’ocupació, però esperem incrementar encara més les xifres respecte a l’agost passat, i sembla que ara per ara anem en la línia», assegurava el director del Lauria.

«L’agost sempre és el mes més fort de la temporada, de tota la vida, esperem rondar el 90%», deia el director de l’Urbis. A l’Hotel Ciutat de Tarragona i l’Express Tarragona, gestionats per SB, també esperen grans xifres per aquest mes, «nosaltres preveiem una ocupació similar al mes de juliol, al voltant del 90%», afirmava. Al Husa Imperial Tàrraco l’ocupació està estimada en el 85%.

tracking