Diari Més

Lleure

La caça de Pokémons uneix els turistes a la 'zona màgica' del passeig Jaume I

Salou és, segons els jugadors de totes les nacionalitats, una «mina d’or» on capturar les bèsties virtuals de Nintendo que habiten a tots els racons

La caça de Pokémons uneix els turistes a la 'zona màgica' del passeig Jaume I

La caça de Pokémons uneix els turistes a la 'zona màgica' del passeig Jaume I@AtlantisMan360

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de l’inici de la temporada, Salou compta amb nou atractiu turístic sense haver posat ni euro en inversió: els Pokémons que habiten a la capital de la Costa Daurada.

Trobar-se fileres senceres de joves asseguts a l’ombra de les palmeres del passeig Jaume I s’ha convertit en una postal gairebé diària on, segons asseguren els mateixos jugadors a través de les xarxes socials, llencen els mòduls esquers. Aquests mòduls atrauen les bèsties de Nintendo i, darrere d’aquestes, hi apareixen els caçadors. En el cas de Salou, són jugadors anglesos, francesos, italians i de diversos punts de la geografia espanyola, entre els quals la frase més repetida és: «Salou és una mina d’or». El passeig Jaume I de Salou es converteix de forma habitual, segons la terminologia del mateix joc, en una zona màgica.

Més d’una quarentena de joves jugadors ocupaven els parterres del frontal marítim de Salou aquest dissabte, una imatge que es reprodueix cada dia, a qualsevol hora. «Estem de vacances a Salou i és una passada, hi ha molts esquers per tot arreu», assegura un jugador d’Osca a través de les xarxes. Molts d’aquests confessen que, en arribar a Salou, el primer que han fet ha estat llençar-se a la captura dels bitxos, molt abans de trepitjar la platja. D’altres, es vanten de les moltes captures que han aconseguit a la capital de la Costa Daurada, en un sol dia o en unes poques hores. «Hi ha moltes pokeparades a Salou», assegura un turista d’Edimburg. L’increment de població que viu Salou amb l’inici de la temporada turística multiplica exponencialment també el nombre de jugadors forans. «Picachu i jo passejant per Salou»; «Les 2:30 h. de la matinada i hi ha gent jugant a Pokémon»; «Acabo d’arribar a Salou i la caça de Pokémon comença ara», són alguns dels missatges dels visitants a les xarxes socials. A la ciutat de Tarragona les pokeparades es concentren a les fonts del Serrallo, al Far de la Banya i a la Part Alta, segons assegura el jugador Eloi Vergés, creador de l’Agrupació Pokémon. Segons aquest, Cambrils, el Catllar o Riudecols, són alguns dels municipis del Camp de Tarragona on hi ha força jugadors de la zona.

La caça de Pokémons uneix els turistes a la 'zona màgica' del passeig Jaume I

La caça de Pokémons uneix els turistes a la 'zona màgica' del passeig Jaume ITwitter

tracking